Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stolnoteniski naslov ostaje u Kini, 17-godišnjak osvojio broncu

U nedjelju su se završili pojedinačni turniri u stolnom tenisu. Ženski dio ždrijeba završen je u subotu da bi u nedjelju svoj turnir završili i muškarci. Zlato je očekivano otišlo put Kine dok je broncu osvojio mladi Francuz.

Borba za treće mjesto odvila se između Felixa Lebruna i Huga Calderana. Mladi 17-godišnjak je u meč ušao s ciljem da osveti svog brata Alexisa koji je u četvrtfinalu izgubio od Brazilca. Lebrun je i uspio u svom naumu. Porazio je Brazilca s 4-0 te je tako Francuskoj donio prvu medalju u stolnom tenisu još od 1992. kada su Francuzi slavili srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je donijelo okršaj Zhengdonga Fana i Trulsa Möregårdha. Veliki favorit bio je kineski predstavnik te je sve osim njegove pobjede značilo i veliki šok za stolnotenisku javnost. Ipak, 22-godišnji Šveđanin osvojio je prvi set te je i u drugom poveo s 9:8. No, tada staje te Fan osvaja set s 11:9. Treći je također osvojio s devet izgubljenih poena dok je u četvrtom i petom Möregårdhu prepustio po osam poena. Tako je s 4-1 proslavio svoj prvi naslov na Olimpijskim igrama.

Olimpijski turnir za svu četvoricu stolnotenisača nije gotov. U ponedjeljak već kreće momčadski turnir u stolnom tenisu. Möregårdh će sa svojom Švedskom igrati protiv Danske, Lebrun će nastupiti protiv Slovenije, Calderano protiv Portugala dok Fanu slijedi okršaj s Indijcima u utorak.

Komentari

Povezano