Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stopostotna Hrvatska svladala Alžir te odlazi na OI

Rukometaši Hrvatske upisali su još jednu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Nakon što su nadigrali Austriju i Njemačku te osigurali nastup u Parizu, u posljednjem susretu svladali su Alžir 34:22.

Predvođeni sjajnim Dominikom Kuzmanovićem, naši rukometaši ostvarili su početnu prednost od 4:0, koju su mirno održavali cijeli susret. Tako se na predah otišlo s rezultatom 15:11, a Zvonimir Srna na samom kraju poluvremena, zaradio je crveni karton. Frapantan je podatak iz 23. minute, Kuzmanović je u tom trenutku imao 12 obrana uz nevjerojatnih 57% obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta, prednost je samo rasla. Odličnu utakmicu odigrala su dva hrvatska krila, Filip Glavaš i Lovro Mihić. Glavaš je postigao čak 9 pogodaka, dok je Mihić zabio 8. Istakao se i drugi vratar Kristian Pilipović, koji je u kratkom vremenu skupio 5 obrana, uz 50% obrana. Na kraju je završilo ogromnih +12.

Hrvatska je tako upisala sve tri pobjede te suvereno izborila Olimpijske igre. Drugi sudionik iz ove grupe, postala je Njemačka. Oni su u ranijem terminu svladali Austriju rezultatom 34:31 i s drugog mjesta izborili vizu za Pariz.

Komentari

Povezano