Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stotka Škrljeva, Split bolji od Cedevite Junior

Posljednja dva susreta 2. kola FAVBET Premijer Lige odigrana su u nedjelju navečer, a obje pobjede upisali su domaći sastavi.

DepoLink Škrljevo u Kostreni je ugostilo Furnir Dubravu, te se već po početku susreta dalo naslutiti da će dvoboj otići na veliki broj poena. Prva četvrtina završila je u korist domaćina rezultatom 27:23, iako su u nekoliko navrata imali i dvoznamenkastu prednost. Gosti su do prvog izjednačenja (33:33) stigli u 14. minuti polaganjem švicarskog reprezentativca Tonija Ročka, a do prvog vodstva tricom Matea Vidovića za 41:44 dvije minute prije poluvremena, na kojeg se ipak otišlo s vodstvom Škrljeva 48:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini odlično otvaraju nastavak te nakon tri i pol minute igre vode 62:53, ali u iduće tri minute serijom 12:0 gosti prelaze u vodstvo. U posljednju dionicu Dubrava je ušla s vodstvom 74:68 i prednost su održavali do polovice četvrtine, kada Viktor Šarić s četiri uzastopna poena dovodi Škrljevo u vodstvo 85:83, a upravo je Šarić zajedno s Ivanom Gulinom bio kotač zamašnjak koji je domaćina odveo do konačne pobjede 100:94.

Šarić je utakmicu završio s double-double učinkom od 22 poena i 12 skokova uz sjajnih 80% šuta iz igre, a poen manje, ali uz podjednako dobru uspješnost šuta od 72% ubilježio je Marcus Taylor. Za goste je 25 poena upisao Vidović, koji je trice gađao 4/4, dok je Kenan Karahodžić upisao 19 poena i 10 skokova.

Split je odlično odigranim drugom i četvrtom četvrtinom stigao do domaćeg slavlja nad Cedevitom Junior. Talentirana i poletna zagrebačka momčad, ipak kvalitetom nije mogla odgovoriti splitskom sastavu, koji je dobar dio druge i treće četvrtine proveo u dvoznamenkastoj prednosti, da bi Vitamini potom vratili kakvu-takvu rezultatsku neizvjesnost, ali serijom 10:2 sredinom posljednje dionice Žuti su konačno prelomili susret u svoju korist i na kraju slavili s 80:62. Splićane je s 19 poena i 11 skokova predvodio Krešimir Ljubičić, a poen manje dodao je Toni Perković, dok je jedini dvoznamenkasti gostujući igrač s 19 poena bio Toni Bilić.

Komentari

Povezano