Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sturm Graz postao prvak Austrije i prekinuo Salzburgovu dominaciju

Iznimno uzbudljivo nedjeljno nogometno popodne začinile su i tri utakmice austrijske Bundeslige, točnije, njene Lige za prvaka. Tamo su svojim dvama utakmicama o tituli odlučivali Sturm Graz i Red Bull Salzburg. Die Schwoazn bio je u pole-positionu na prvom mjestu i s dva boda plusa nad Bikovima, te je na svom terenu dočekao šestu Austriju Klangefurt. Salzburg je pak igrao protiv trećeplasiranog LASK-a.

Salzburg je blitzkriegom ubrzo odveo utakmicu u svoju korist, a u visokoj i uvjerljivoj pobjedi dubok je trag ostavio i hrvatski reprezentativac Luka Sučić dvama golovima i asistencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Sturm je posao bio nešto teži, pa su tako usprkos iznimnoj dominaciji tek u 69. minuti načeli mrežu gostiju. Tada je švicarski stoper Gregory Wüthrich zabio za 1:0 i veliko slavlje prepune Merkur Arene. Pobjedu je na isteku regularnog vremena potvrdio malijski napadač Amady Camara koji je zabio za 2:0 i potvrdu naslova!

Salzburg je tako ostao bez naslova prvaka prvi put nakon deset uzastopnih sezona u kojima su osvajali austrijsku Bundesligu. Sturm je osvojio duplu krunu s obzirom da su pred nekoliko tjedana u finalu Austrijskog kupa u finalu svladali bečki Rapid.

Na titulu u Grazu čekaju od sezone 2010./11. kada je njihov ključni igrač bio bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, a dio utakmica je tada branio vratar Silvije Čavlina, otac Nikole koji danas brani za Lokomotivu. Ukupno je Sturmu ovo četvrta titula prvaka Austrije čime su postali sedmi najuspješniji austrijski klub, preskočivši Wiener SC koji je ostao na tri titule.

Komentari

Povezano