Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stuttgart slavio kod Augsburga te srušio klupski rekord

U 33. kolu njemačke Bundeslige, Stuttgart je u gostima pobjedio Augsburg s ukupnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na susretu zabio je Serhou Guirassy u 48. minuti. Gvinejac je tako ove sezone došao do brojke od 26 postignutih pogodaka u sezoni u prvenstvu. Guirassy je pogotkom protiv Eintrachta iz Frankfurta u 29. kolu prestigao Maria Gomeza na ljestvici igrača sa najviše postignutih pogodaka u jednoj sezoni za Stuttgart, a sada je povećao svoju prednost u odnosu na Gomeza na dva pogotka razlike.

Za Augsburg cijelu utakmicu odigrao je Kristijan Jakić, a Dion Dena Beljo u utakmicu je ušao s klupe u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu gosti su bili ti koji su dominirali i imali najveće prilike. Chris Fuhrich prvo je u 13. minuti pucao pokraj vrata Tomasa Koubeka. Potom su Deniz Undav i Jamie Leweling u 30. i 36. minuti iskušali češkog vratara, ali on oba puta brani njihove udarce, Lewwlingov uz pomoć vratnice.

Na startu drugog poluvremena, Guirassy postiže pogodak za vodstvo u 48. minuti na asistenciju Enza Millota. Gvinejac je sjajno primio dodavanje Millota i zatim poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Koubeka. Do kraja susreta Augsburg nije uspio ozbiljnije zaprijetiti gostima koji su mirno priveli utakmicu kraju. Na kraju utakmice Koubek je imao još dvije obrane i tako spriječio da gosti pobjede i s većom razlikom.

Gosti su ovom pobjedom srušili klupski rekord za najviše pobjeda u jednoj bundesligaškoj sezoni iz sezone 2006/07 kada su i zadnji put osvojili naslov. Švabe su te sezone ukupno imali 21 pobjedu što im je bilo dovoljno za titulu, dok su sada stigli do brojke od 22 pobjede u sezoni i tako privremeno preoteli drugo mjesto od Bayern Münchena koji svoju utakmicu igra u nedjelju kod kuće protiv Wolfsburga.

Nadodajmo i kako je Stuttgart osigurao igranje Lige prvaka iduće sezone što će im biti povratak u najelitnije klupsko natjecanje nakon sezone 2009/10. Augsburg se trenutno nalazi na devetoj poziciji s propuštenom prilikom za približavanje sedmom mjestu, koje drži Freiburg i koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano