Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sudačka komisija: Gol Slaven Belupa za 2:2 je trebao biti priznat

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz prvog kola SuperSport HNL-a. Komisija je analizirala tri odluke; kazneni udarac za Hajduk na Poljudu, poništeni autogol Hajduka te potencijalni kazneni udarac za Lokomotivu protiv Rijeke.

Sudačka komisija smatra kako je kazneni udarac za Hajduk u 12. minuti susreta ispravno dosuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenim smjernicama, Sudačka komisija slaže se s konačnom odlukom dosuđivanja kaznenog udarca zbog igranja rukom. Branič je lijevom rukom učinio svoje tijelo većim i poput barijere zaustavio loptu. S obzirom da se nije radilo o jasnoj prilici za postizanje pogotka, ne očekuje se žuti karton. S obzirom na tehničke poteškoće, komunikacija između suca i VAR-a predugo je trajala. Očekivana odluka: Kazneni udarac.

U 81. minuti susreta, Dominik Prpić postigao je autogol, a sudac Zdenko Lovrić poništio ga je zbog prekršaja. Sudačka komisija ne slaže se s njegovom odlukom.

Nakon što je sudac dosudio slobodni udarac, gostujući napadač upustio se u borbu za loptu s domaćim braničem na normalan način. Svoje je ruke na braničeva leđa stavio bez snage. Sudačka komisija očekuje da se ne dosudi prekršaj. S obzirom da je sudac zviždaljkom dao znak prije nego što je lopta ušla u vrata, VAR ne može intervenirati kako bi preporučio pregled snimke na terenu za igru (OFR). Očekivana odluka: Pogodak.

Također, sudačka komisija smatra kako u 59. minuti susreta nije trebao biti dosuđen kazneni udarac za Lokomotivu te da se slažu s odlukom suca.

Gostujući napadač nalazi se u kaznenom prostoru kada se domaći branič upušta u borbu za loptu startom s leđa. Branič je u isto vrijeme jasno dodirnuo i loptu i napadačeve noge. Sudačka komisija podržava sučevu odluku da ne dosudi kazneni udarac.

Sudačka komisija je tako ispunila svoje obećanje te je javnosti objasnila dvojbene sudačke odluke iz protekloga kola. Također, uz tekstualna objašnjenja, javnost može pogledati i video objašnjenje situacije.

Komentari

Povezano