Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šuterski raspoložena Španjolska ostvarila važnu pobjedu protiv Grčke

Drugo je kolo košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama započelo dvobojem dvije poražene momčadi grupe A Španjolske i Grčke. Sukob dvije košarkaške sile je otišao na stranu Španjolske koja je osvojila svoje prve bodove 84:77 pobjedom.

Nakon poprilično izjednačene prve četvrtine, uslijedilo je fenomenalnih 10 minuta Furije u drugoj četvrtini. Inspirirani šutom Sergia Llulla preko Giannisa Antetokounmpa, Španjolska je napravila seriju 19:5 uspostavljajući prvu dvoznamenkastu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je ostatak susreta održavala prednost, dok je Grčka nekoliko puta uspjela smanjiti zaostatak na svega nekoliko poena razlike.

22 sekunde do kraja utakmice Grčka je zaostajala tri poena pri rezultatu 77:80, a Antetokounmpo je šutirao otvorenu tricu za izjednačenje koju je promašio. U idućem napadu Španjolska je iskoristila oba slobodna bacanja i zabilježila svoju prvu pobjedu na olimpijskom košarkaškom turniru.

Zanimljivo je kako je Grčka tijekom utakmice izvela samo pet slobodnih bacanja koja je sva pucao Giannis koji ih je šutirao efikasnošću 3/5.

27 poena (12/17 iz igre) i 11 skokova “Greek Freaka” nije bilo dovoljno za slavlje izabranika Vasilisa Spanulisa koji su najviše poena primili od Santija Aldame (19) koji je ostvario double-double učinak.

Grčka će igrati protiv Australije u petak 2. kolovoza za priliku da se plasira u doigravanje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz tri skupine turnira.

Komentari

Povezano