Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sutra je izvlačenje skupina Lige nacija, a ovo su potencijalni protivnici Hrvatskoj

Sutra od 18 sati će se u Parizu održati ždrijeb skupina UEFA Lige nacija za sljedeću 2024/25 sezonu.

U novoj sezoni je UEFA uvela neke izmjene. Počevši od sljedeće sezone, UEFA Liga nacija proširit će se dodatkom nove knockout runde koja će se igrati u ožujku, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja završava u studenom i finala koje se igra u lipnju. Pobjednici i drugoplasirani u skupini Lige A sudjelovat će u četvrtfinalima igrajući na dvije utakmice, a pobjednici tih susreta kvalificirat će se za Final Four.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligi A u prvom potu se nalaze prošlogodišnji sudionici Final Foura, odnosno Hrvatska, Španjolska, Italija i Nizozemska, a ovako izgledaju sljedeća tri pota:

  • Pot 2: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
  • Pot 3: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
  • Pot 4: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

“Vatreni” će dobiti po jednog protivnika iz svake jaskosne skupine. Na papiru bi najteža potencijalna skupina izgledala: Hrvatska, Portugal, Francuska i Škotska. S druge strane, na papiru bi najlakši ždrijeb za izabranike Zlatka Dalića bio: Hrvatska, Mađarska, Poljska i Izrael.

Hrvatska je prethodnu sezonu izgubila u finalu od Španjolske nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, a za novu sezonu Vatrenima možemo jedino poželjeti da ostvare tu jednu stepenicu više i podignu trofej.

Komentari

Povezano