Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šveđanke bolje od Crnogorki, Japanke od Srpkinja

Dan broj 13 rukometnog SP-a za žene bio je definitivno nesretan za hrvatski rukomet. Osim nevjerojatnog poraza naših reprezentativki imali smo prilike vidjeti još pet utakmica u skupinama I i III, pa smo dobili preostala dva para četvrtfinala: Švedska-Njemačka i Danska-Crna Gora.

Od 15:30 u našoj skupini Senegal je, nakon prespavanog prvog dijela, nevjerojatnim preokretom savladao Kamerun 22:20 (7:12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji termin bio je rezerviran za Švedsku i Crnu Goru i u toj utakmici domaćiinke su slavile u Goteborgu sa 32:25 (15:9). Bilo je jasno da se Crna Gora opustila nakon što je saznala da definitivno ide u četvrtzavršnicu i igrala je rasterećenije.

Švedska je kontrolirala svaki segment igre i vodila  u svakom trenutku utakmice od prve minute, te Crna Gora nijednom nije došla niti do izjednačenja. Najveća prednost Skandinavki iznosila je +9 pri rezultatu 31:22. Dalje iz ove skupine idu Švedska na prvom i Crna Gora na drugom mjestu.

Standings provided by Sofascore

U skupini III od 15:30 sastali su se Japan i Srbija i Japan je  slavio sa 22:20 (9:8) još jednom pokazavši svoju neupitnu kvalitetu. Nakon deset minuta utakmice Japan je imao prednost 6:1, a potom Srbija dolazi do 6:6 i igrala se izjednačena utakmica u kojoj je Japan ipak bio mrvicu bolji.

U drugoj utakmici ove skupine Rumunjska je uspjela rutinski savladati Poljsku sa 27:26 (12:10).

U 20:30 su se uJyske Bank Boxenu pred skoro devet tisuća ljudi sastale Danska i Njemačka, a domaćin je bez većih problema odnio pobjedu 30:28 (15:13), priskrbivši si tako prvo mjesto ove skupine, dok je Njemačka pala na drugo mjesto.

Standings provided by Sofascore

Program četvrtfinala danas od 17:30 otvaraju Francuska i Češka, a u 20:30 igraju Nizozemska i Norveška.

Komentari

Povezano