Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šveđanke preko Japana do okršaja sa Španjolskom

Dan su na Svjetskom prvenstvu za žene zatvorile drugom četvrtfinalnom utakmicom Japan i Švedska. U utakmici u kojoj je Švedska bila bolja od prve do zadnje minute na kraju je bilo 2:1.

Najbolju priliku u prvom dijelu propustile su Šveđanke u 25. minuti. Nakon greške Saki Kumagai sama je u kaznenom prostoru ostala Stina Blackstenius. Ona nije dobro reagirala i njen udarac otišao je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanke su ipak došle do vodstva u 32. minuti. Poslije gužve na prekidu sama je na pet metara od gola ostala Amanda Ilestedt koja svojim četvrtim golom na turniru dovodi Švedsku u vodstvo.

Odmah početkom nastavka Švedska je drugim golom riješila pitanje pobjednika. Fuka Nagano je igrala rukom u kaznenom prostoru i sutkinja je dosudila kazneni udarac. Siguran izvođač bila je Filippa Angeldal kojoj je to prvi gol na turniru.

Dobru priliku za smanjenje vodstva imao je Japan u 71. minuti. Aoba Fujino je pokušala prizemnim udarcem, ali je njezin udarac obranila junakinja utakmice protiv SAD-a Zećira Mušović.

Najbolju moguću priliku za povratak propustio je Japan u 74. minuti. Riko Ueki je dobila priliku vratiti Japan u igru s bijele točke. Ipak, njen udarac završio je na gredi i ostalo je 2:0 za Šveđanke.

Uspio je Japan smanjiti rezultat u 87. minuti. Nakon lošeg čišćenja švedske obrane lopta je došla do Honoke Hayashi koja vraća nadu Japankama.

Nije Japan uspio priprjetiti do kraja utakmice i ostalo je 2:1 za Šveđanke. Osigurale su tako Šveđanke dvoboj sa Španjolskom koja je ranije danas slavila protiv Nizozemske.

Komentari

Povezano