Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šveđanke razbile Italiju, Francuska bolja od Brazila

Jutros su odigrane dvije utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu za žene. U 9:30 su na teren izašle Švedska i Italija. Šveđanke su bile favorit prije ovoga meča, ali rijetki su očekivali da će pobjeda biti s 5 pogodaka razlike.

Italija je u prvome dijelu imala posjed, ali Šveđanke su bile efikasne ispred gola i na poluvremenu vodile 3:0. U strijelce su se upisale Amanda Ilested, Fridolina Rolfo i Stina Blackstenius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome djelu su Šveđanke ponovno bile konkretnije u napadu dok je Italija nije imala niti jedan udarac u okvir gola. U 50. minuti je Amanda Ilested postigla svoj drugi pogodak za 4:0 te je u sudačkoj nadoknadi Rebecka Blomqvist zabila za konačnih 5:0.

Druga utakmica dana je bila između Francuske i Brazila. Francuska je bila bolji suparnik u prvom dijelu te je došla u vodstvo u 17. minuti. Kadidatou Diani je ubacila loptu, a Eugenie Le Sommer je glavom zabila za 1:0 što je bio i rezultat prvog dijela.

Francuska je i u drugom dijelu kreirala više šansi, ali Brazil je u 58. minuti iz svog jedinog udarca u okvir u drugom poluvremenu postigao izjednačujući pogodak. Debinha je bila strijelac, a asistentica Kerolin. Francuskinje su na kraju bolju igru okrunile pobjedničkim pogotkom u 83. minuti kada je Wendie Renard postigla gol za konačnih 2:1.

Ovom pobjedom je Francuska privremeno zasjela na prvo mjesto u skupini. U 14:30 počinje utakmica između Jamajke i Paname gdje Jamajčanke potencijalnom pobjedom mogu ući u posljednje kolo kao vodeća momčad u skupini.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano