Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šveđanke svladale Australke u utakmici za treće mjesto

Jutros je odigrana predzadnja utakmica na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene. Riječ je o utakmici za treće mjesto u kojoj su odmjerili snage Švedska te domaćin Australija.

U prvome dijelu smo gledali izjednačenu utakmicu u kojoj su obje reprezentacije imale svoje prilike. U 30. minuti je Clare Hunt napravila prekršaj nad Stinom Blackstenius te je sutkinja Cheryl Foster pokazala na kazneni udarac. Odgovornost je preuzela Fridolina Rolfo koja je uspjela realizirati kazneni udarac za prednost Švedske od 1:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. Za igračicu Barcelone je ovo bio treći pogodak na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome dijelu smo vidjeli manje prilika nego u prvih 45 minuta. Šveđanke su u 62. minuti imale svoj prvi udarac u okvir u drugom dijelu te su iz njega postigle pogodak. Izabranice Petera Gerhardssona su izašle u kontranapad koji je golom s dvadesetak metara okrunila kapetanica Kosovare Asllani za prednost Švedske od 2:0. Igračici Milana je to bio prvi pogodak na turniru.

Australke do kraja susreta nisu uspjele opasnije zaprijetiti golu Zećire Mušović te je Švedska na kraju zasluženo slavila 2:0 i osvojila treće mjesto čime su obranile broncu koju su osvojile na prošlom Svjetskom prvenstvu 2019. godine. Tada su u utakmici za treće mjesto svladali Englesku 2:1.

Finale Svjetskog prvenstva se igra sutra u podne. Za trofej će se boriti reprezentacije Španjolske i Engleske.

Komentari

Povezano