Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švedska do medalje u stolnom tenisu nakon 24 godine

Jutarnji i popodnevni termin je u petak bio rezerviran za polufinalne mečeve stolnog tenisa u obje kategorije. Program su otvorile žene, a zaključili su ga muškarci jedinim iznenađenjem dana.

U 10 sati po hrvatskom vremenu na stol su izašle Yubin Shin i Chen Meng te u tom ogledu nismo vidjeli iznenađenje. Braniteljica olimpijskog zlata iz Tokija, Meng, rutinski je svladala mladu Korejku s 4-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jednakom rutinom slavila je i srebrna iz Tokija, Yingsha Sun. Ona je, također s 4-0, slavila protiv Hine Hayate kojoj sutra od 13 i 30 slijedi borba za treće mjesto protiv Shin. Repriza finala iz Tokija krenut će sat vremena kasnije.

Prvo muško polufinale igrali su Felix Lebrun te Zhengdong Fan. Još jedan dvoboj u kojem je sudjelovao kineski predstavnik protekao je bez ikakvog iznenađenja. Srebrni iz Tokija svladao je 17-godišnjeg Francuza s 4-0 te će tako mladi Lebrun u nedjelju tražiti svoju prvu medalju.

Medalju će tražiti protiv Huga Calderana koji je već u ovom turniru pobijedio jednog Lebruna, Alexisa. Ipak, Brazilac nije uspio postati prvi stolnotenisač iz svoje zemlje koji je izborio finale Olimpijskih igara. Njega je u polufinalu porazio Truls Möregårdh s 4-2 u setovima.

Posebno interesantna su bila prva dva seta. U prvom je Brazilac propustio vodstvo 10:4 nakon kojeg Möregårdh osvaja osam poena u nizu za 12:10 i vodstvo 1-0 u setovima. I u drugom je Brazilac propustio nekoliko set lopti, ovaj put njih tri te je na kraju Švedanin drugu dionicu igre osvojio sa 16:14. U sljedeća četiri seta svaki od njih je osvojio po dva seta te je na koncu Möregårdh slavio s 4-2.

Tako je Šveđanin postao prvi finalist iz svoje zemlje još nakon Jana-Ovea Waldnera koji je 2000. poražen u finalu. Drugo olimpijsko zlato u muškoj konkurenciji za Švedsku Möregårdh će tražiti u nedjelju protiv Fana u meču koji je na rasporedu u 14 i 30 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano