Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švedska i Danska razbili svoje protivnike

Započeo je drugi krug natjecanja Europskog prvenstva u Njemačkoj sa skupinom 1, a nakon što je Portugal iznenadio pobijedivši Norvešku rezultatom 37:32, na rasporedu smo imali još dvije utakmice.

Danska je još jednom pokazala o kakvoj prvoklasnoj momčadi je riječ, a danas su razbili Nizozemsku rezultatom 39:27. Nakon što je prvo poluvrijeme bilo ujednačeno u kojem je Nizozemska je dobro parirala aktualnim svjetskim prvacima, drugo poluvrijeme je bila skroz druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan period je bio od 39. do 45. minute kada su Danci napravili seriju 7:0 nakon čega se Nizozemci više nisu mogli vratiti u susret. Dansku je do pobjede predvodio Mathias Gidsel s devet postignutih golova, dok se u porazu Nizozemske istaknuo Rutger ten Velde sa 8 pogodaka.

U posljednjoj utakmici dana se Švedska puno lakše od očekivanog obračunala sa Slovenijom pobijedivši rezultatom 28:22. Slovenija je dobro parirala 20 minuta, a onda je uslijedila granitna obrana Švedske te su serijom od četiri gola na poluvrijeme otišli rezultatom 11:7.

U istom ritmu su nastavili igrati u drugom poluvremenu, u potpunosti su uspjeli zaustaviti slovenski napad te novom serijom od četiri gola su pobjegli na velikih osam golova prednosti praktički riješili pitanje protivnika u 33. minuti susreta. Bez velikih problema su održavali prednost do kraja susreta, a do pobjede su Švedsku predvodili Lucas Pellas sa osam i Sebastian Karlsson sa šest postignutih golova.

Osim njih, na golu je briljirao Andreas Palicka koji je ukupno obranio 14 od 28 udaraca s kojima se suočio. U porazu Slovenije se istaknuo Aleks Vlah sa sedam pogodaka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano