Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švedska nakon jedanaesteraca izbacila SAD

Utakmicu dana na Svjetskom prvenstvu za žene odigrali su Švedska i SAD. Uoči osmine finala ovaj dvoboj bio je okarakteriziran kao jedan od najjačih parova, no na kraju nismo gledali zanimljiv susret. Nakon 120 minuta rezultat je bio 0:0, a nakon jedanaesteraca je Švedska prošla u četvrtfinale.

Prvo poluvrijeme nije nam pružilo previše uzbuđenja. Amerikanke su više imale loptu, ali bez pravih prilika. Najbliže golu bila je Lindsey Horan koja je glavom pogodila stativu. Tako se na predah otišlo s 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Amerikanke su nastavile s dominacijom. Ipak, kao i u prvih 45 minuta dominacija je bila jalova i bez pravih prilika kojima bi mogle ugroziti gol Šveđanki. Najbolju priliku propustila je Alex Morgan u 90. minuti kada je pucala ravno u Zećiru Mušović.

Tako je ostalo i do kraja regularnog vremena pa se otišlo u produžetke. Od utakmice koja je puno obećavala dobili smo uspavanku s malo do ništa pravih prilika za postizanje pogotka.

Produžetci nisu donijeli ništa novo na terenu. Udarci Amerikanki su većinu vremena išli ravno u Mušović koja je skupila čak 11 obrana. Kako golova nije bilo ni u dodatnih 30 minuta, odluka o putniku u četvrtfinale pala je nakon jedanaesteraca.

Mušović koja je podrijetlom iz Prijepolja u Srbiji, čiji su roditelji emigrirali u Švedsku bila je apsolutni junak susreta. Kroz cijelih 120 minuta je branila sve udarce Amerikanki.

Prvi penal u trećoj seriji promašila je za Švedsku Nathalie Bjorn koja je pucala preko gola. Uslugu je odmah u idućoj seriji uzvratila Megan Rapinoe koja vraća Šveđanke u igru.

Iduća je promašila Rebecka Blomqvist čiji je udarac obranila Alyssa Naeher. Ipak u idućoj seriji Sophia Smith puca pored gola i ostavlja Šveđanke u igri za četvrtfinale.

U sedmoj seriji stativu je pogodila Kelley O’Hara nakon čega je Lina Hurtig zabila za veliku pobjedu Šveđanki. U četvrtfinalu ih sada čeka Japan.

Komentari

Povezano