Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švedska osigurala prolazak, Hrvatska će za isto trebati njihovu pomoć

Uz utakmicu naše reprezentacije protiv Kameruna, odigrano je još 5 utakmica glavne runde natjecanja rukometnog SP-a.

U našoj skupini program su otvorili Crna Gora i Senegal, te je Crna Gora slavila rezultatom 29:21 (18:8). Pobjeda „Lavica“ ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje jer Senegal nije imao onu svježinu kao za vrijeme prve tri utakmice na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon naše utakmice protiv Kameruna na parket su istrčale Šveđanke i Mađarice, te je Švedska slavila 26:22 (11:10).

Mađarice su u utakmicu krenule vrlo odlučno i požrtvovno u obrani i nakon nešto više od 10 minuta igre imale su vodstvo 6:3. Pri rezultatu 6:4 švedska vratarka Johanna Bundsen brani sedmerac Katrin Gitti Klujber nagovještavajući tako bolju igru Švedske u nastavku. Švedska potom dodaje gas i u 15 minuti stiže do izjednačenja. Pri rezultatu 7:7 Bundsen ponovo brani sedmerac, ovog puta Csenge Kuczori.

Ipak, Mađarska se golovima Katrin Gitte Klujber, Anne Albek i Petre Vamos odvaja na +3. U zadnjem napadu prije odmora pri rezultatu 11:9 za Mađarice igraju jako dobru obranu, no nekoliko sekundi prije kraja ukazuje se Emma Lindqvist, te zabija prelijep pogodak za 11:10 i s tim rezultatom se odlazi na odmor.

U nastavku se probudila Jamina Roberts koja sa 2 gola zaredom Švedskoj donosi vodstvo nakon dugo vremena.

Mađarice su u panici krenule jurišati i raditi greške, te je to Švedska iskoristila i vrlo brzo otišla na 15:12. Švedska prednost u nastavku je rasla, da bi u 48 minuti dosegla rekordnih +6. Mađarska se potom budi i dolazi na 22:19, te skoro uzima loptu Šveđankama kojom se mogla približiti na dva razlike. Ipak, Emma Lindqvist zadržava pribranost i zabija za 23:19 i osigurava pobjedu Švedske, a utakmica završava s konačnih 26:22.

Uoči zadnjeg kola Švedska je osigurala plasman u četvrtfinale sa osam bodova, prati ju Crna Gora sa šest, dok naša reprezentacija ima bod manje.

Standings provided by Sofascore

U skupini IV prva utakmica dana bila je Njemačka-Srbija u kojoj su Nijemice slavile 31:21 (14:13). Srbija je držala egal sve do rezultata 16:16 kada Njemačka radi seriju 6:0 i rješava pitanje pobjednika. 

U utakmici igranoj od 18:00h Rumunjska je savladala Japan sa 32:28 (17:14). Japan se dobro držao, no nije uspio ponoviti iznenađenje koje je priredio Danskoj. Treba istaknuti blistavu individualnu predstavu Elize Buceschi koja je zabila čak 12 golova.

U večernjem terminu Danska nije dopustila drugi šok zaredom i savladala je Poljsku sa visokih 32:22 (15:12).  

U ovoj skupini Njemačka i Danska praktički su osigurale četvrtfinale, te će se u međusobnom dvoboju boriti za prvo mjesto.

Standings provided by Sofascore

Sutra se igraju utakmice trećeg kola u skupinama II i IV, te ćemo nakon njih i definitivno znati prva četiri putnika u četvrtfinale.

Komentari

Povezano