Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švedska svladala Njemačku u utakmici za treće mjesto

U dvoboju za brončanu medalju na rukometnom EP-u Švedska je savladala Njemačku 34:31 (18:12) i time osvojila ukupno sedmu medalju na europskim prvenstvima i prvu broncu u povijesti.

Obje momčadi krenule su vrlo nervozno u utakmicu i gotovo dvije i pol minute na semaforu je stajalo 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je prva prebrodila početni pritisak i golom Lucasa Pellasa sa sedam metara otišla na 4:2. Iskoristili su Šveđani pogreške svojih suparnika i u desetoj  minuti prvi puta idu na +3 nakon što je Sebastian Karlsson realizirao kontru. Dvije minute kasnije isti igrač na isti način vodi Švedsku na 8:4 i postalo je jasno kako je Njemačka u velikoj krizi.

Nijemci su bili vrlo disciplinirani u obrani, no Švedska je strpljivom igrom i dugim napadima nekako uspijevala natjerati domaću obranu da se na kraju umori.

Bitna karika u švedskoj momčadi bio je vratar Andreas Palicka koji je u 17 minuti obranio sedmerac kojim su Nijemci mogli prići na -2. Palicka je za šesnaest minuta skupio golemih sedam obrana, dok je njegov kolega s druge strane, Andreas Wolff skupio samo dvije.

Nakon toga dogodila se malo duža stanka jer je nekome u dvorani pozlilo, no dotična osoba odmah je dobila liječničku pomoć.

Nastavak utakmice značio je nastavak švedskog momentuma i pogotkom Felixa Claara Šveđani idu na +5 deset minuta do kraja poluvremena, te je njihova prednost i dalje nastavila brzo rasti sve do najvećih +7, a na poluvrijeme se otišlo s 18:12 za Švedsku

Švedska je u drugo poluvrijeme krenula tamo gdje je stala u prvom i brzo došla do rekordnih +7, no domaćin se uskoro probudio i u 40 minuti spušta svoj zaostatak  na 22:18.

Ubrzo se Njemačka još više približila i pogotkom Juria Knorra došla na 24:21 i bilo je jasno da će nas do kraja čekati velika borba. Idućih desetak minuta bilo je jasno kako je Njemačka u blagoj psihološkoj prednosti, no nije mogla spustiti zaostatak i prevladavao je status quo.

To se promijenilo u 53 minuti kada Christoph Steinert krade loptu i zabija za 30:8, a odmah potom Renars Uscins zabija za 30:29 i dovodi domaću publiku u delirium.

 Pet minuta prije kraja pri rezultatu 31:29 Palicka brani važan šut s desnog krila i u kontranapadu Šveđani zabijaju za 32:29. Imali su Nijemci još jednu šansu doći na pogodak zaostatka, no dvije minute prije kraja Palicka brani i taj šut, a Felix Claar zabija za 33:30 i praktički rješava pitanje pobjednika.

Igračem utakmice proglašen je Palicka s 19 obrana, a najefikasniji Šveđanin bio je Claar s osam pogodaka, dok je kod Njemačke Uscins imao isto toliko.

Komentari

Povezano