Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švicarska i Češka iznenadile u polufinalu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

Prije utakmica polufinala Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu kladionice su kao favorite postavile Kanađane i Šveđane. Unatoč tome, do finala su došle ekipe Švicarske i Češke. Švicarci su Kanađane izbacili nakon boljeg izvođenja penala dok su Česi na domaćem ledu izbacili Šveđane sa 7:3.

Prva trećina utakmice između Češke i Švedske završila je rezultatom 2:2 da bi do kraja utakmice domaćini napravili razliku od četiri pogotka prednosti. Najviše su pobjedi pridonijeli Lukas Sedlak i Dominik Kubalik koji su s po dva pogotka lansirali Čehe u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci su protiv branitelja naslova ušli kao autsajderi te se očekivalo kako će Kanađani po peti put zaredom izboriti plasman u finale Svjetskog prvenstva. Ipak, Kevin Fiala i Nino Niederreiter su u prvoj trećini golovima s igračem više stvorili prednost za švicarsku ekipu. Dugo su Kanađani čekali na pogodak. Tek šest minuta prije isteka druge trećine je Brandon Tanev uspio smanjiti na 1:2. Nakon toga su se Švicarci držali sve do dvije minute prije kraja kada John Tavares zabija za izjednačenje s igračem više te odvodi utakmicu u produžetke.

U produžecima nije bilo pogodaka te se otišlo u raspucavanje u koje su bolje ušli favoriti. Connor Bedard otvorio je seriju sigurnom realizacijom da bi zatim obje ekipe promašile svoje udarce. Fiala u drugoj seriji donosi izjednačenje za Švicarsku. Kanađani više nisu uspjeli zabiti, ponajviše zbog Leonarda Genonija koji je na svojim vratima bio neprobojan. U četvrtoj seriji je za Švicarsku pogodio Sven Andrighetto dok je na otvaranju pete Genoni obranio još jedan udarac čime je poslao Švicarce u finale.

Švicarcima je to i treće finale u povijesti, prvo nakon 2018. U finalu će tražiti svoj prvi naslov protiv domaćina Češke kojima se tijekom turnira pridružio David Pastrnak. Česi će u svom osmom finalu tražiti sedmi naslov. Finale je na rasporedu u nedjelju u 20 sati i 20 minuta.

Komentari

Povezano