Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Švicarska slavila u susretu protiv Mađarske

U prvoj utakmici dana koja se igrala na Rhein Energie Stadionu u Kölnu, Švicarska je slavila protiv Mađarske rezultatom 3:1. Švicarska je povela pogotkom Kwadwa Duaha u 12. minuti susreta, prednost je povećao Michel Aebischer, dok je za Mađarsku zabio Barnabás Varga. Pobjedu Švicarske potvrdio je Breel Embolo pogotkom u 92. minuti.

Ovo je tek drugi put da su se ove dvije reprezentacije sastale na velikom turniru, a prvi susret završio je pobjedom Mađarske od 2:0 na Svjetskom prvenstvu 1938. godine. S druge strane, Švicarci su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji bili bolji u oba međusobna susreta, postigavši pritom osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu priliku čekali smo deset minuta. Brzo su Mađari izašli sa svoje polovice, otvorilo se puno prostora na švicarskoj polovici te je Roland Sallai pucao s nešto manje od 20 metara, ali je gađao preko vrata.

Samo dvije minute kasnije, reprezentacija Švicarske došla je do prednosti iz prve svoje prilike na susretu. Michel Aebischer poslao je sjajnu dubinsku loptu u kazneni prostor, a sjajno ju je primio napadač Ludogoreca Kwadwo Duah koji je s lakoćom matirao mađarskog vratara Pétera Gulácsia.

U 20. minuti, Švicarska je umalo povećala svoju prednost. Miloš Kerkez pokušao je vratiti loptu svojem vrataru, nju je presjekao Ruben Vargas koji je izbio sam pred Gulácsia, no mađarski vratar spriječio je katastrofu svoje momčadi.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Švicarska je zasluženo došla do novog pogotka. Dugo je plela Švicarska mrežu oko slabašne mađarske obrane, a onda je s 20 metara sjajno malu mrežicu pogodio Michel Aebischer. Ovo je bio prvijenac za veznjaka Bologne u švicarskom dresu. Švicarska je odigrala prvo poluvrijeme puno bolje od Mađarske, koja ima velikih problema sa svojom obranom.

U 63. minuti Mađarska je imala svoju najbolju priliku na utakmici. Ubacio je Dominik Szoboszlai s lijeve strane, a Barnabás Varga nije bio precizan s pet metara. Tri minute kasnije, ista situacija donijela je reprezentaciji Mađarske pogodak. Kapetan Szoboszlai je ubacio, a Varga se u petercu najbolje snašao. Nakon pogotka, u igru je ušao igrač Hajduka, László Kleinheisler.

Mađari su izgledali puno bolje nego u prvom poluvremenu. Nakon pogotka, pokušavali su svim silama doći do izjednačenja, uglavnom preko ubačaja, no njihove pokušaje neutralizirala je švicarska obrana. U 90. minuti, sjajnu priliku nakon kornera imala je Švicarska, no vratar Mađarske obranio je pokušaj Granita Xhake. U 92. minuti, Švicarska je potvrdila pobjedu pogotkom Breela Embola. Još jednom je neobjašnjivo pogriješio Willi Orban, a Embolo je izbio pred Gulacsija i u stilu Davora Šukera lobom stavio točku na i.

U idućem kolu Mađarska će bodove potražiti u susretu s domaćinima turnira, dok će Švicarska odmjeriti snage sa Škotskom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano