Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svitolina i Vondroušová prve polufinalistice

Popodnevnim mečevima u Wimbledonu dobili smo prve dvije polufinalistice. Markéta Vondroušová je velikim preokretom pobijedila četvrtu tenisačicu svijeta Jessicu Pegulu, dok je Elina Svitolina u tri seta svladala prvu tenisačicu svijeta Igu Świątek.

Świątek je bolje ušla u meč te je ostvarila prednost od 5:3. No, tada Svitolina diže svoju razinu igre, a Świątek neobjašnjivo pada. Rezultat toga su četiri gema u nizu Ukrajinke koja sa 7:5 uzima prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljakinja je u drugom setu ponovno prva oduzela servis suparnici. Svitolina se još jednom uspjela vratiti pa je odluka o pobjednici drugog seta pala u tie-breaku.

Svitolina je bolje ušla u tie-break i povela 4:1. Świątek se nakon toga vratila sa svoja tri poena u nizu. Poljakinja je potom dovršila preokret te sa 7:5 u tie-breaku izborila odlučujući set.

U trećem setu Svitolina je bila apsolutno bolja tenisačica i zasluženo prošla u četvrtfinale. Ukrajinka je dva puta oduzela servis Świątek i sa 6:2 prošla u četvrtfinale.

U drugom meču dana Pegula i Vondroušová odigrale su jedan od najboljih mečeva ženskog dijela turnira. Vondroušová je u prvom setu tri puta oduzela servis Amerikanki, dok je svoj izgubila dva puta te je sa 6:4 povela u setovima.

Pegula u nastavku diže razinu igre i postaje bolja igračica na terenu. U takvoj postavci Pegula je dva puta oduzela servis Čehinji i sa 6:2 odvela meč u odlučujući set.

Tamo se nastavila dominacija Amerikanke koja je brzo ostvarila prednost od 4:1. Tada kreće veliki preokret Vondroušove koja uzima idućih pet gemova i velikim preokretom osigurava mjesto u polufinalu.

Komentari

Povezano