Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svjetski prvaci svladali Grčku i ostvarili plasman u polufinalu olimpijskog turnira

Prvi susret četvrtfinala košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama donio nam je okršaj Njemačke i Grčke u kojem su Nijemci slavili 76:63 rezultatom i ostvarili plasman u polufinalu.

Izabranici Vasilisa Spanulisa su maksimalno iskoristili uspavanost trenutnih svjetskih prvaka na početku dvoboja. Iskoristili su svoju nadmoć pod košem, zabivši 21 poen na svega jednu pogođenu tricu, dok su Njemačku zaustavili na svega oskudnih 11 (5/19 iz igre).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon katastrofalne četvrtine Nijemaca, uslijedila je napadačka rapsodija – pogodili su 11/15 šuteva iz igre uz tri trice čime su ponovno pokazali svoju genijalnost. Grčki košarkaši su se nastavili mučiti sa šutiranjem trica (2/8 u drugoj četvrtini) što je bilo prijeko zaslužno za njihovo prosipanje vodstva od 12 razlike.

Nakon neodlučenog rezultata na poluvremenu, u trećem kvoteru nastavila se igra u egalu. Činilo se neizbježno da ćemo gledati neizvjesnu završnicu, no to ipak nije bio slučaj. U trenutku kada je na semaforu pisalo 2:30 sekundi do kraja predzadnje dionice, Nijemci su u dva navrata zabili preko Johannesa Thiemanna te je onda Moritz Wagner realizirao oba slobodna bacanja, a za sami kraj četvrtine gledali smo tricu Isaaca Bonge koji je podigao rezultat na 59:52 ususret posljednjih deset minuta.

Grci su u nastavku ubrzo smanjili na -6 nakon čega je uslijedio impresivni 11:3 niz igrača Gordona Herberta koji je bio zaključen nevjerojatnom tricom Dennisa Schrödera s istekom vremena. Tada je rezultat bio 72:57 u korist njemačke momčadi koja je nakon prve dionice zasjala kohezijom i širinom svoje rotacije koja ih je odvela u polufinale olimpijskog košarkaškog turnira.

Prvi strijelac Njemačke bio je Franz Wagner s 18 poena, dok je Grke predvodio Giannis Antetokounmpo s 22 poena i osam skokova.

Svjetski prvaci će se u polufinalu sukobiti s pobjednikom utakmice Francuske i Kanade.

Komentari

Povezano