Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svjetski rekorder izgubio nakon 34 uzastopne pobjede

Saudijski gigant i ekipa koja je ostvarila 34 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, postavivši i svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda, doživjela je prvi ovosezonski poraz i prvi poraz nakon 23. svibnja 2023. godine.

Nevjerojatan niz neporaženosti ekipe trenera Jorge Jesusa tijekom kojeg je u 44 utakmice upisala tek 3 remija prekinuo je klub nekadašnjeg slavnog argentinskog napadača Hernana Crespa, Al-Ain. Trenutno trećeplasirani klub Pro lige Ujedinjenih Arapskih Emirata slavio je u polufinalu Azijske lige prvaka rezultatom 4:2 i ostvario značajnu prednost uoči uzvrata u Rijadu za 7 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak večeri bio je 27-godišnji marokanski playmaker Soufiane Rahimi koji je zabio hat-trick i ujedno stigao do svojeg 11. pogotka u Ligi prvaka u 10 odigranih utakmica. Još je jedan pogodak dodao Paragvajac Kaku, dok su za Al-Hilal golove zabili Brazilac Malcom i Saudijac Salem Al-Dawsari.

Ekipa Al-Hilala sa Kalidouom Koulibalyjem i Sergejom Milinkovićem-Savićem bila je lišena usluga prvog vratara Bonoa te ozlijeđenih Aleksandra Mitrovića i Neymara, no poraz je ovo koji je glasno odjeknuo u arapskoj nogometnoj javnosti.

U drugom polufinalnom susretu, korejski Ulsan s 1:0 bio je bolji od japanske Yokohame FM trenera Harryja Kewella zahvaljujući pogotku Dong-gyeong Leeja.

Komentari

Povezano