Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svjetski rekorder ostao ležati nakon pada, zlato obranio El Bakkali

Posljednja disciplina koja se održavala sinoć u atletici na Stade de Franceu bila je finalna utrka na 3.000 metara s preponama, na kojoj je slavio Soufiane El Bakkali, aktualni olimpijski prvak.

Marokanac je došao do zlatne medalje s vremenom 8:06.05 što mu je najbolji rezultat sezone, a postao je i prvi atletičar koji je obranio olimpijsko zlato u ovoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na kraju postao prvak, El Bakkali nije bio prvi favorit, već je to bio Lameche Girma iz Etiopije. Girma je svjetski rekorder s vremenom od 7:52.11, no do olimpijskog zlata nije mogao jer mu se dogodila teška nesreća.

Kada su natjecatelji ulazili u posljednjih 200 metara utrke je Girma zapeo prilikom skoka preko prepreke i teško pao te ostao nepomično ležati.

Girma je bio među vodećima te bi zasigurno konkurirao za zlato, no zbog ovog pada se više nije našao niti u kadru prijenosa što je sugeriralo da se radi o potencijalno ozbiljnoj ozlijedi.

Kasnije je utvrđeno da je Girma izgubio svijest prilikom udarca glavom o tlo, no probudio se te je komunicirao s liječnicima koji su prenijeli poruku da će biti u redu, no da ga moraju podvrgnuti daljnjim pretragama iz predostrožnosti.

Komentari

Povezano