Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svjetsko klupsko prvenstvo će igrati klub koji ima lošiji UEFA koeficijent od Dinama. Evo zašto

Sinoć je Bayern svladao Arsenal rezultatom 1:0 i tako izbacio klub iz Londona iz Lige prvaka. Nakon što je Arsenal ispao, postali su poznati svi klubovi iz Europe koji će 2025. godine nastupiti na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu koje je doživjelo veliku ekspanziju pa će Europa imati 12 predstavnika.

Do sada su svoje mjesto osigurali Chelsea, Manchester City, Bayern, Borussia Dortmund, Juventus, Inter, Benfica, Porto, Real Madrid, Atletico Madrid, PSG i od sinoć – RB Salzburg. Austrijski prvoligaš ima lošiji UEFA koeficijent od Dinama, ali su na zanimljiv način došli do plasmana na Svjetsko prvenstvo klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, posljednje mjesto za odlazak na prvenstvo je bilo rezervirano za klub koji ove sezone osvoji Ligu prvaka, ali svi polufinalisti Lige prvaka su već osigurali plasman. Stoga posljednje mjesto ide klubu koji je imao najbolje rezultate u Ligi prvaka u posljednje četiri sezone, a još nije osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo je da je na toj ljestvici Salzburg tek 18. ekipa, ali zbog jednog pravila su ipak uspjeli osigurati plasman. Naime, svaka država može imati maksimalno dva predstavnika te je moguće imati tri samo ako su sva tri nedavno osvojili Ligu prvaka (to je bila jedina nada Arsenalu da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo).

Iz tog razloga se Salzburg plasirao na Svjetsko prvenstvo iako su na ljestvici najboljiih klubova u posljednje četiri sezone Lige prvaka ispred njih klubovi kao što su: Liverpool (sedmi), RB Leipzig (11.), Barcelona (12.), Napoli (15.), Sevilla (16.) i Milan (17.).

Komentari

Povezano