Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Svjetskoj prvakinji titula u skoku u vis, svjetskom prvaku u bacanju kladiva

U skoku u vis zlato je osvojila svjetska rekordera Ukrajinka Jaroslava Mahučih s rezultatom od dva metara spojivši tako olimpijski i svjetski naslov.

Ukrajinska atletičarka je 7. srpnja u Parizu postavila novi svjetski rekord preskočivši 2.10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Štefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta nije bila toliko raspoložena. Visine 1,95, 1,98 i 2,00 je preskočila iz prvog pokušaja. Potom je dva puta rušila 2,02, a jednom 2,04m što je bilo dovoljno za zlato nakon što je u Tokiju bila treća.

Druga je bila  Australka Nicola Olyslagers koja je također preskočila dva metra, ali iz više pokušaja. Broncu su podijelile Australka Eleanor Patterson i Ukrajinka Irina Geraščenko s preskočenih 1,95m.

U bacanju kladiva olimpijsko zlato je osvojio aktualni svjetski prvak Kanađanin Ethan Katzberg s rezultatom 84,12. Kanađanin je taj rezultat ostvario već u prvoj seriji, potom je imao četiri kriva pokušaja, te dužinu 82,28. Drugi je bio Mađar Bence Halasz sa 79,97m, dok je broncu osvojio Ukrajinac Mihajlo Kokhan sa 79,39.

Komentari

Povezano