Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Świątek drugu godinu u nizu osvojila Roland Garros

Zavjesu na ženski dio Roland Garrosa spustile su odličnim finalnim dvobojem Iga Świątek i Karolína Muchová. Na kraju je Świątek uspjela svladati Muchovu i drugu godinu u nizu slaviti u Parizu.

Świątek je autoritativno krenula u meč i uzela prva tri gema. Muchová je bila vidno nervozna na početku meča te je jako puno griješila. Do kraja seta Świątek je još jednom oduzela servis Muchovoj i sa 6:2 povela u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Świątek gdje je stala u drugom setu i ponovno otvorila set s tri gema u nizu. Muchová je nakon toga krenula igrati bolje i uspjela prvi put u meču oduzeti servis Poljakinji i sa svoja tri gema poravnati rezultat na 3:3.

Pri rezultatu 4:4 Muchová oduzima servis Świątek i dolazi u priliku odservirati za set. No, Čehinji je zadrhtala ruka i Świątek se vraća na 5:5. Odmah u idućem gemu Muchová ponovno oduzima servis Poljakinji i još jednom dolazi u priliku odservirati za set. Ovoga puta Muchová to koristi i odvodi meč u odlučujući set.

Čehinja je prenijela odličnu igru i u treći set gdje je odmah u prvom gemu još jednom oduzela servis protivnici. Na njenu žalost, sreća je bila kratkog vijeka jer je Świątek brzo uzvratila i uzela tri gema u nizu.

Nastavila se loša igra Świątek na vlastitom servisu i pri rezultatu 3:3 Muchová joj još jednom oduzima servis. Świątek pronalazi snagu, dodatno diže razinu igre i sa 6:4 dolazi do svog trećeg naslova u Parizu i drugog u nizu.

Muchová je danas odigrala fantastičan meč i u velikom djelu meča bila i iznad svojih mogućnosti. Ipak, ni to nije bilo dovoljno za svladati fantastičnu Świątek.

Komentari

Povezano