Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Swiatek pregazila Pegulu u finalu i godinu okončala na prvom mjestu WTA ljestvice

Večeras se u Cancunu igralo finale završnog turnira tenisačica u kojem su se susrele druga i peta s WTA ljestvice – Iga Swiatek i Jessica Pegula. Nažalost po ljubitelje tenisa, meč ni u kojem trenutku nije bio rezultatski uzbudljiv jer je Swiatek slavila sa 6:1 6:0 za 59 minuta igre.

Rezultat govori kompletnu priču meče te je bespotrebno ulaziti u prevelike analize jer je Poljakinja kompletirala fenomenalan tjedan još boljim nastupom u finalu u kojem je postavila rekord po broju izgubljenih gemova jer su dosad rekord sa samo dva izgubljena gema držale Martina Navratilova iz 1983. godine protiv Chris Evert te Kim Clijsters iz 2003. protiv Amelie Mauresmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do titule Swiatek nije izgubila niti jedan set, a ni u jednom meču nije izgubila više od šest gemova. U prvom nastupu joj je Marketa Vondroušova uzela šest gemova, Coco Gauff i Aryna Sabalenka su osvojile po pet, Ons Jabeur tri, dok je Pegula uspjela osvojiti tek jedan jedini. Sa samo 20 izgubljenih gemova tijekom turnira, Iga je potpuno obesmislila rekord pošto ga je dosad držala Justine Henin s 34.

Osvajanjem završnog turnira, Swiatek je preuzela vodeće mjesto na WTA ljestvici od Sabalenke te će 2024. godinu, kao i 2023., dočekati kao najbolja tenisačica svijeta.

Komentari

Povezano