Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Świątek rekordno brza, ostale tri tenisačice također opravdale status favorita

Prvi dan osmine finala Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji je protekao u potpunoj dominaciji favoritkinja. Ni u jednom od četiri meča nismo vidjeli tri odigrana seta, a najdulji meč je trajao sat i 30 minuta.

Prva je svoj posao završila najbolja tenisačica Iga Świątek koja je za samo 40 minuta jednostavno deklasirala Ruskinju Anastasiju Potapovu kojoj je prepustila tek 10 poena u kompletnom meču za rutinskih 6:0 6:0. Iga je postala tenisačica s najmanje izgubljenih poena u jednom dovršenom WTA meču još od 2021. godine kada je Ashleigh Barty u prvom kolu Australian Opena izgubila jednak broj poena protiv Crnogorke Danke Kovinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također joj je to bila najbrža pobjeda u karijeri jer je dosadašnji rekord držao meč protiv Simone Halep iz Roland Garrosa 2019. godine kada je na terenu provela svega 45 minuta.

Poljakinja će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Markéte Vondroušove koja je stala na kraj sjajnom nastupu Srpkinje Olge Danilović koja se probila kroz kvalifikacije i došla sve do osmine finala. Danas ipak nije imala odgovora na aktualnu osvajačicu Wimbledona koja ju je pobijedila sa 6:4 6:2. Vondroušová je pritom postala tek treća Čehinja koja je barem dva puta bila u četvrtfinalu Roland Garrosa poslije Nicole Vaidišove i Petre Kvitove.

Bit će to njihov peti međusobni meč, a Iga trenutno vodi s 4-0 i to bez izgubljenog seta. U jedinom srazu na Grand Slamu, 2020. godine baš na Roland Garrosu, bilo je 6:1 6:2 za predstavnicu Poljske koja je na kraju i osvojila turnir za svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri.

Svoj meč je rutinski odradila i treća tenisačica svijeta Amerikanka Coco Gauff. Ona se na Philippe-Chatrieru zadržala svega jednu minutu manje od oznake od sat vremena igre te je sa 6:1 6:2 svladala Talijanku Elisabettu Cocciaretto. Za 20-godišnjakinju će ovo biti već četvrto uzastopno četvrtfinale Roland Garrosa

U posljednjem meču dana ženskog dijela turnira, ujedno i najduljem, Tunižanka Ons Jabeur je pobijedila Dankinju Claru Tauson sa 6:4 6:4. Tako je izborila drugo uzastopno četvrtfinale Roland Garrosa, a za prvo polufinale će igrati protiv Gauff koja vodi s 4-2 u njihovim međusobnim mečevima.

Komentari

Povezano