Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Swiatek se izvukla iz ponora, Rybakina ispala u rekordnom meču

Peti dan Australian Opena nam je donio nekolicinu iznenađenja u ženskoj konkurenciji pa su tako ispale i dvije od pet najboljih tenisačica svijeta.

Krenut ćemo ipak od prve tenisačice svijeta, Ige Swiatek, koja je bila na rubu poraza, no na kraju se ipak izvukla. Imala je Danielle Collins prednost od 4:2 i 0-40 na servis Poljakinje u trećem setu, međutim ni to Amerikanki nije bilo dovoljno za pobjedu te je Iga u konačnici slavila sa 6:4 3:6 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30-godišnja Collins je na press konferenciji poslije meča izjavila kako joj je ovo posljednja sezona u karijeri.

Po završetku njihovog meča, ubrzo je na teren izašla peta tenisačica svijeta, Jessica Pegula. Amerikanka je doživjela neočekivano težak poraz od Francuskinje Clare Burel, 51. tenisačice svijeta koja je slavila sa 6:4 6:2 poslije sat i 10 minuta igre. Iako je Pegula drugi set otvorila s vodstvom od 2:0, izgubila je sljedećih šest gemova u nizu.

Nije tu bio kraj jer je, po australskom vremenu, u večernjem programu ispala prošlogodišnja finalistica i treća tenisačica svijeta Elena Rybakina. Ona je u rekordnom meču izgubila od Ruskinje Anne Blinkove, 57. tenisačice svijeta sa 4:6 6:4 i 6:7.

Zašto se radi o rekordnom meču? Naime, riječ je o tiebreaku trećeg seta koji je završen tek nakon 42. odigranog poena kojeg je Ruskinja dobila s čak 22-20. To je najdulji tiebreak u povijesti pojedinačne konkurencije na Grand Slamu.

Dosadašnji rekord su zajednički držali Andy Roddick i Jo Wilfried Tsonga s Australian Opena 2017. (20-18 za Tsongu) te Lesia Tsurenko i Ana Bogdan s prošlogodišnjeg Wimbledona (20-18 za Tsurenko).

Tako su treće kolo Australian Opena izborile samo tri od prvih osam nositeljica što je rekordno mali broj na ovom turniru u Open eri.

Komentari

Povezano