Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Szoboszlai junak Mađarske protiv BiH, Prosinečki i dalje bez bodova na klupi Crne Gore

U četvrtom kolu Lige nacija, najnovijeg Uefinog reprezentativnog natjecanja, Bosna i Hercegovina je u skupini 3 najjačeg ranga ugostila Mađarsku. Potonja je reprezentacija s 2:0 nadjačala Bošnjake, a junak susreta bio je Dominik Szoboszlai koji je postigao oba pogotka.

Prvo je poluvrijeme obilježio razigrani ritam utakmice u kojem su Mađari imali veći broj prilika prema suparničkim vratima, dok su domaćini dominirali u posjedu. Na tragu nekoliko dobrih šansi gostiju u posljednjih 15 minuta prvog dijela, Szoboszlai ih je doveo u vodstvo u 38. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izlaska sa svoje polovice, lopta je, slabijom reakcijom Bošnjaka u sredini, završila kod Zsolta Nagyja koji je sjajno proigrao Szoboszlaija u prostor. 23-godišnji veznjak Liverpoola je, pak, s(p)retno pogodio ispod ruku Nikole Vasilja i zabio za 1:0.

Uoči predaha u izglednoj se prilici našao Edin Džeko, no nije uspio poravnati. U konačnici, na odmor se otišlo s rezultatom u korist gostiju.

Početkom nastavka, Szoboszlai je udvostručio prednost Mađara realiziravši kazneni udarac u 50. minuti kojeg je nad Nagyjem skrivio Nail Omerović. Domaćini su do kraja susreta na krilima Džeke pokušavali doći barem do počasnog zgoditka, ali bez uspjeha.

Zanimljivo, na pobjedničkoj klupi Marco Rossi je po jubilarni 70. put vodio svoje izabranike i upisao 34. pobjedu. Također, u zanimljivosti svakako valja nadodati i pohvalnu scenu s gostujuće tribine u kojoj su navijači odali počast žrtvama poplava.

Bosna i Hercegovina je ovim porazom ostala na začelju grupe s jednim bodom, dok je Mađarska s pet bodova izjednačena s Nizozemskom.

Standings provided by Sofascore

U skupini 4 Lige B Wales je u Cardiffu dočekao Crnu Goru te upisao minimalnu pobjedu. Odlučujući trenutak dvoboja dogodio se u 34. minuti kada je na rubu kaznenog prostora Vladimir Jovović srušio Harryja Wilsona koji je bio precizan s bijele točke i uprihodio trobod Velšanima.

Momčad Roberta Prosinečkog dovela se u tešku situaciju uoči posljednja dva kola u kojima, i u slučaju slavlja protiv Islanda i Turske, ne ovise sami o sebi u cilju da osiguraju barem doigravanje za ostanak u Ligi B. U drugom ogledu skupine, Turska je s 4:2 porazila Island.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano