Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tadej Pogačar osvojio Tour of Flanders

Slovenac Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) još jednom nas je podsjetio da je sila prirode i vjerojatno najsvestraniji biciklist još od vremena Eddya Merckxa. Čovjek kojeg s pravom nazivaju “The Little Cannibal” naučio je prošlogodišnju lekciju i ove godine nije dozvolio Mathieu van der Poelu (Alpecin-Deceuninck) da dođe s njim na završni sprint u Oudenaardeu.

Dugo iščekivani obračun između Pogačara, van der Poela i Wout van Aerta (Team Jumbo-Visma) mogao se nagovijestiti obzirom na njihovu dominaciju i rezultate na svim važnijim klasicima ove godine.
Na 273.4 km dugačkoj utrci po strmim belgijskim brdima prekrivenim karakterističnim kockama, Pogačar je odabrao najdulji Oude Kwaremont sektor kako bi dostigao inicijalni bijeg koji je sadržavao kvalitetna imena, ali i otresao ranije spomenuti belgijsko-nizozemski dvojac. U posljednjih 15 km preostalo mu je u kronometru 1 na 1 zadržati stečenu prednost (0:16) pred dvostrukim pobjednikom van der Poelom. Svjetski prvak iz 2019. Mads Pedersen završio je treći, u grupi koja se nalazila više od minutu iza pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom po Flandriji, Pogačar je svoju “monument” kolekciju podigao na 3/5 najvećih jednodnevnih utrka. Otprije ima dvije pobjede na Giro di Lombardiji (2021. i 2022.) i jedan Liege-Bastogne-Liege (2022.). Za upotpunjavanje kompleta preostaje mu osvojiti Milano-Sanremo (4. ove godine) i Paris-Roubaix koji nas iščekuje sljedeći vikend, a koji vjerojatno neće voziti. Podsjećamo da je Pogačar zapravo grand tour vozač, kojemu je središnji cilj svake sezone pobjeda na Tour de France-u, dok mu ovakva dominacija na jednodnevnim utrkama samo služi za ulazak u Panteon najkompletnijih biciklista svih vremena.

Komentari

Povezano