Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Talijan koji je sudio Hajduku i Dinamu suspendiran nakon što je prijetio igraču

Talijanski sudac Fabio Maresca dobio je sudačku suspenziju u Serie A na mjesec dana, a također je uklonjen iz sudačkih dužnosti za utakmicu Lige prvaka između PSV-a i Sportinga, koja se igrala u utorak, nakon navodnih prijetnji koje je izrekao tijekom utakmice u Premier ligi Kuvajta.

Maresca je sudio utakmicu Premier lige Kuvajta između Kuwait SC-a i Al-Arabija prošli petak, koja je završila pobjedom domaćina rezultatom 2:0, ali prema izvještajima u utorak, jedan od igrača uložio je ozbiljnu žalbu protiv suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju lista Corriere della Sera, incident se dogodio tijekom kratkog razgovora na engleskom jeziku s veznjakom Al-Arabija, Khaledom Al Mershedom. Međutim, postoje različite verzije događaja. Prema nekim izvorima, Maresca je rekao nešto poput “Vidimo se sljedeći put”, dok drugi tvrde da je otišao mnogo dalje, navodno rekavši: “Vidimo se sljedeći put, ubit ću te”, što objašnjava težinu posljedica.

Iako Maresca vjerojatno neće biti dodatno kažnjen u Kuvajtu, suspendiran je s dužnosti u Serie A za sljedeći mjesec i više neće biti dio sudačkog tima za spomenutu utakmicu Lige prvaka gdje je trebao obnašati dužnost četvrtog suca.

Ove je sezone Maresca dosad sudio samo jednu utakmicu u Serie A: remi 2-2 između Milana i Torina na otvaranju sezone. Podsjetnika radi, radi se o sucu koji je nakon VARLeaks afere u HNL-u prošle sezone angažiran za suđenje Kup-derbija između Hajduka i Dinama, te koji je od hrvatske javnost pozitivno ocijenjen s obzirom na njegovu tadašnju izvedbu. Dinamo je na Poljudu slavio 0:1 pogotkom Sandra Kulenovića i tako izborio plasman u finale natjecanja.

Komentari

Povezano