Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Talijanke po prvi put u povijesti osvojile ekipno olimpijsko zlato u maču

Tijekom četvrtog dana Olimpijskih igara u Parizu smo gledali momčadsko natjecanje u ženskom maču. Poslije velike drame i napetog finala, reprezentativke Italije su s 30-29 svladale Francusku za prvo povijesno zlato u tom natjecanju.

Talijanke su svoj put prema finalu otvorile pobjedom od 39-26 nad Egiptom, dok su u polufinalu jednostavno deklasirali Kinu s čak 45-24. Njihove protivnice u finalu, reprezentativke Francuske, do završnice su došle trijumfima od 37-31 protiv Južne Koreje i 45-39 protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnom obračunu u Grand Palaisu, Francuska je nakon šest duela imala prednost od 19-15, ali onda Giulia Rizzi s 5-2 nadjačava Coraline Vitalis i smanjuje zaostatak na 20-21. Nakon toga je Mara Navarria s 4-2 bila bolja od Alexandre Louis-Marie čime su Talijanke prešle u vodstvo, dok su do konačne pobjede došle u produžetku poenom Alberte Santuccio za konačnih 30-29.

Do bronce su došle Poljakinje koje su s tijesnih 32-31 svladale Kineskinje. Prva je to medalja za Poljsku u momčadskom maču.

Komentari

Povezano