Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Talijanke u rimskom amfiteatru započele obranu naslova

Odbojkašice Italije su u utorak, u trećem najvećem očuvanom rimskom amfiteatru, Areni u Veroni, uspješno započele obranu naslova europskih prvakinja. One su bez poteškoća s 3-0 svladale reprezentaciju Rumunjske.

Talijanske odbojkašice su se 2021. godine po treći put u povijesti okrunile titulom europskih prvakinja i to na dominantan način, sa samo četiri izgubljena seta tijekom cijelog turnira. Sinoć su novom uvjerljivom predstavom pokazale zašto su, uz Srbiju i Tursku, najveće favoritkinje prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjke i nisu pravo mjerilo snage, ali apsolutna kontrola susreta uz dosta rotacije je nešto što je zasigurno zadovoljilo i trenera Mazzantija kao i 8810 gledatelja koliko ih se skupilo u Veroni. 25-19, 25-19 i 25-15, bilo je dovoljno za laganih 3-0 u setovima za jednu od četiri zemlje domaćina.

Do pobjede su ih predvodile primačice-pucačice Ekaterina Antropova s 13 osvojenih poena u svom debiju za Italiju i Alice Degradi s 12, dok je srednja blokerica Marina Lubian doprinijela pobjedi s osam osvojenih poena.

Bio je ovo susret skupine B u kojoj se nalazi i reprezentacija Hrvatske koja će u prvom kolu igrati protiv Bugarske. Meč je na rasporedu u srijedu od 21 sat.

Komentari

Povezano