Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Talijanski branič saznao kaznu zbog rasizma prema Južnokoreancu

Slučaj diskriminirajućeg ponašanja u koji je ljetos bio uključen talijanski branič Coma Marco Curto, ove sezone na posudbi u Ceseni, stigao je svome kraju.

Tijekom ljetne prijateljske utakmice u Marbelli između Coma i Wolverhamptona, branič rođen 1999. godine optužen je od strane britanskih medija, a potom i južnokorejskog saveza za diskriminirajuće i rasističke primjedbe prema nogometašu Wolvesa Hwang Hee-chanu nakon jednog okršaja u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je otvorila postupak koji je danas okončan presudom i zabranom od 10 utakmica bez igranja, proglasivši Curta odgovornim za diskriminatorno ponašanje, rekao je glasnogovornik FIFA-e.

Glasnogovornik je također naglasio da je polovica zabrane suspendirana na razdoblje od dvije godine, a Curto će morati odraditi društveno odgovorni rad te proći obuku i edukaciju u organizaciji koju je odobrila FIFA.

Između dvije stranke, međutim, treća plaća cijenu: tjedan dana nakon incidenta, Curto je otišao na posudbu u Cesenu koja sada neće moći računati na ovoljetno pojačanje tijekom sljedećih 5 kola.

Inače, prema navodima Coma, Curto je Hwang Hee-chanu rekao da ne glumi “Jackie Chana”, nakon što je čuo kako ga suigrači zovu nadimkom “Channy” i nije na umu imao diskriminatorne primisli, no kaznu će bez obzira na sve prihvatiti.

Komentari

Povezano