Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Talijanski klub ispunio želju navijača koji se strastveno protivio promjeni stadiona

Lijepa priča nam stiže sa juga Italije u kojoj je ljubav prema nogometu odnijela još jednu pobjedu. Talijanski član Serie C pod nazivom Taranto je uslišio želje svog vjernog navijača i omogućio mu nastavak praćenja svog kluba sa tribina.

Taranto domaće utakmice igra na stadionu Erasmo Iacovone koji je izgrađen 1965. godine, međutim zbog preuređenja stadiona klub je bio primoran preseliti na lokaciju udaljenu gotovo 500 kilometara sjevernije. 85-fodišnji strastveni navijač Carmine nije bio spreman tek tako prihvatiti promjenu stadiona pa je vrlo emotivno kritizirao potez kluba izjavivši sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prošlo je 75 godina otkada dolazim na ovaj stadion. Vlasnik sam sezonske ulaznice, imam pravo gledati utakmice ovdje u Tarantu, ili barem ako je 40 km dalje. Ne mogu propustiti ono što me drži na životu, ostalo mi je još nekoliko godina. Zašto mi morate oduzeti užitak koji imam gledajući svoj Taranto. Ovo su moje boje. Učinite nešto u vezi s tim ili ću vas prokleti zauvijek kad budem u raju.”

Carmine je briznuo u suze tijekom svog govora, ali kasnije ga je glavni trener Taranta Ezio Capuano pozvao na konferenciju za novinare.

Carmine je ponovio svoj zahtjev da klub ostane u svom rodnom gradu dok je Capuano otkrio da mu je čast ugostiti navijača. O predloženom potezu, Capuano je rekao sljedeće: “Za mene je čast imati ovog gospodina ovdje kojeg nisam prije poznavao. Naježio sam se.

Želja se strastvenom navijaču ispunila te mu je klub pružio VIP tretman, a gradonačelnik Brindisija se složio da momčad sljedeće sezone igra u Brindisiju koji je samo sat vremena udaljen od Taranta.

Komentari