Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Talijanski vaterpolisti tijekom himni okrenuli leđa zastavama zbog protesta protiv sudaca

Uoči utakmice u borbi od 5. – 8. mjesta protiv Španjolske, talijanski vaterpolisti su protestirali kako bi još jednom ukazali na kontroverzne sudačke odluke u četvrtfinalnoj utakmici protiv Mađarske.

U toj utakmici su se dogodile brojne čudne sudačke odluke i sve su mahom oštetile Italiju. Ključno je bilo četverominutno isključenje Condemija. Kasnije analize su potvrdile sudačke greške. Da su suci pogriješili u njihovu korist su priznali i sami Mađari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su od organizatora tražili ponavljanje utakmice, što nije uslišeno. Zato su talijanski igrači, prilikom intoniranja himni na ogledu protiv Španjolske, okrenuli leđa plivalištu i zastavama.

Kada je počela utakmica Talijan Francesco Condemi je prvi stigao do lopte te je s njom izašao iz plivališta, bacio kapicu i napustio igru. Italija je pasivno odigrala nekoliko uvodnih minuta protiv Španjolske.

Inače, Španjolska je slavila 11:9 i tako osigurala utakmicu za peto mjesto. Tamo će igrati protiv boljeg iz ogleda Grčke iz Australije, dok će poraženi s Talijanima razigravati za sedmo mjesto. Mađari će u polufinalu igrati protiv Hrvatske.

Komentari

Povezano