Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Talijanskim ekipama prijeti izbacivanje iz lige

Nakon problema i događaja oko Juventusa, Italija nam donosi još jednu nevjerojatnu situaciju, ovog puta u niželigaškom nogometu.

Riječ je o zbivanjima u Serie C, Grupa A gdje je Lecco, ekipa iz Lombardie, na terenu izborio promociju u Serie B prije 4 dana. U Serie B se ovaj 111-godišnjak trebao vratiti nakon 50 godina! Kažemo trebao, jer u ovom trenutku klub riskira šokantno isključenje iz ligaških najtecanja zbog toga što nije na vrijeme predočio potrebnu dokumentaciju za registraciju u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Registracija za sljedeću Serie B je upitna zbog problema vezanih uz domaći stadion koji mora biti naznačen u dokumentima poslanim e-poštom. S obzirom da Leccov stadion Mario Rigamonti s nešto manje od 5.000 mjesta ne udovoljava minimalnim tehničkim uvjetima, Lecco je planirao kao stadion za domaće utakmice prijaviti stadion Euganeo u 240 kilometara udaljenoj Padovi. Lecco je čekao posljednji odgovor grada Padove kako bi isporučio cjelokupnu dokumentaciju do traženog roka (utorak 20.6. u 23:59h), no odgovor iz Padove stigao je tek u srijedu ujutro, nakon isteka roka, što tehnički znači da Lecco ne može ući u Serie B. Ipak, talijanski nogometni savez u ovakvim je slučajevima i ranije znao pokazivati određenu “fleksibilnost”, a i sam Lecco je već naznačio da će se u slučaju isključenja žaliti.

Uz priču sa sjevera Italije, dodajemo i onu s juga. Reggina iz Reggio Calabrie kažnjena je jer nije isplatila plaće za svibanj tijekom sezone, točnije, do traženog roka koji je bio 20. lipnja. Posljednje informacije kažu kako se novac za plaće igračima ipak tokom jučerašnjeg dana, 21. lipnja isplatio, no još se čeka potvrda nadzornih tijela koja bi u slučaju rigoroznog tumačenja pravila, i ovu ekipu mogla izbaciti iz Serie B.

S obzirom na to, Brescia i Perugia se nadaju mogućem povratku u Serie B, odvjetnici svih ekipa rade prekovremeno, a ova kaotična situacija neodoljivo podsjeća na 2006. godinu i ljeto Calciopolija.

Komentari

Povezano