Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tatum produljio sezonu Celticsa

Nakon što su košarkaši Denver Nuggetsa sinoć postali prvi sudionici velikog finala NBA lige, košarkaši Miami Heata su večeras u svom Kaseya Centru imali priliku pridružiti im se tamo. Ipak, u tome nisu uspjeli jer su ih Boston Celticsi svladali s uvjerljivih 116:99 te su smanjili zaostatak na 1-3 u finalnoj seriji istočne konferencije.

Celticsi su nešto bolje započeli dvoboj te su vodili s 12:8, no Heat nakon toga kreira seriju od 14:3 i dolazi do prednosti od 7 poena razlike nakon zakucavanja Maxa Strusa iz kontranapada. Na valu tog niza, Miami je okončao prvu četvrtinu vodstvom od 29:23, a predvodio ih je Jimmy Butler s 9 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Bostona su se u vodstvo vratili tricom Granta Williamsa kojom je okrunjena serija gostiju od 14:5 na startu druge četvrtine. Bila je to već sedma trica Celticsa na susretu, a prednjačio je Al Horford koji je ubacio tri. Nije to unijelo nikakav nemir u redove domaće momčadi te su nastavili igrati svoju igru pa su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 56:50.

Caleb Martin je predvodio Miami s 14 poena na perfektnih 6/6 iz igre, dok su dvoznamenkasti bili još i Gabe Vincent s 11 poena kojima je pridodao i 4 asistencije te Bam Adebayo koji je imao 10 poena na kontu. S druge strane je Derrick White s 11 poena bio jedini s dvoznamenkastim učinkom u redovima Bostona.

Miami je započeo drugo poluvrijeme mini-serijom od 5:2, no onda je uslijedio niz od čak 18 uzastopnih poena Celticsa uključujući četiri ubačene trice, dok su domaći košarkaši za to vrijeme izgubili četiri lopte. Gosti su poveli s 9 poena razlike, a u tom razdoblju ih je predvodio Jayson Tatum s 8 poena.

Boston je do prve dvoznamenkaste prednosti stigao tricom Granta Williamsa iz desnog kuta za 81:71, a to je bila čak 15. timska trica večeri iz 34 pokušaja. Na predah pred četvrtu četvrtinu su Celticsi otišli s vodstvom od 88:79, a do preokreta ih je predvodio Tatum s 14 poena u trećoj dionici.

Miami je tijekom tih 12 minuta šutirao samo 36% iz igre (8/22) te je Jimmy Butler zabio čak 15 od ukupno 23 ekipna poena, dok je Boston pospremio 60% šuteva (14/23) uključujući i 7 trica.

Erik Spoelstra je početkom četvrte četvrtine odlučio pokušati sa zonom 2-3 što je u početnih par napada izgledalo dobro pa su košarkaši Miamija spustili na -5, no onda Boston serijom od 12:0 dolazi do +17 i prelama večerašnji ogled.

Boston je do pobjede od 116:99 predvodio fenomenalni Jayson Tatum s 34 poena (64% šut iz igre), 11 skokova i 7 asistencija, a najefikasniji pomoćnici su mu bili Jaylen Brown i Derrick White sa po 16 poena.

Kod poraženih je Jimmy Butler susret okončao s 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija, dok je Gabe Vincent ubacio 17 poena, a Caleb Martin 16. Utakmica broj 5 je na rasporedu u noći s četvrtka na petak od 2:30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano