Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tek što se vratio u reprezentaciju, Oršić se ozlijedio

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je jučer objavio popis za predstojeće utakmice u Ligi nacija. Hrvatska idući susret igra 12. listopada protiv Škotske na Maksimiru, a tri dana kasnije ide na gostovanje kod Poljske u Varšavu.

Najveće iznenađenje na popisu je povratak Mislava Oršića (31) koji je posljednji put igrao za Hrvatsku protiv Maroka u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine kada je bio i strijelac sjajnog pogotka vrijednog brončane medalje u pobjedi 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama.

Zlatko Dalić

Podsjetimo, Oršić je prošlog ljeta postao igrač turskog Trabzonspora i odmah po dolasku zaradio tešku ozljedu križnog ligamenta koljena zbog koje je propustio skoro cijelu sezonu. Na teren se vratio u ožujku i za turski klub odigrao 8 utakmica do kraja sezone, ali ukupno samo 59 minuta. Ove sezone je odigrao 6 utakmica, od čega 5 kao starter te je upisao jednu asistenciju.

Međutim, sinoćnje gostovanje njegovog kluba kod Gaziantepspora (0:0) u sklopu šestog kola turskog prvenstva je preskočio jer se ponovno ozlijedio. Zaradio je udarac na treningu prošlog tjedna, ali čini se da će biti spreman za okupljanje reprezentacije.

Prolazimo kroz težak period i nismo zadovoljni posljednjim utakmicama i rezultatima. Problem je što imamo dosta ozljeda. Oršićeva ozljeda nije toliko strašna. Nećemo ga imati na raspolaganju ovaj tjedan, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sljedećeg tjedna.

Senol Gunes, trener Trabzonspora
Komentari

Povezano