Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Teško razočarenje. Hrvatskoj je Wales u 93. minuti ukrao bod na Poljudu

Pred ispunjenim Poljudom Hrvatska je otvorila kvalifikacijski ciklus za EURO 2024. neriješenim rezultatom protiv Walesa. Hrvatska je bila bolji protivnik kroz susret te je povela golom Andreja Kramarića u 28. minuti, ali je Wales golom igrača engleskog trećeligaša Ipswich Towna, Nathana Broadheada, u 93. minuti ukrao bod. Wales je odigrao onako kako se od njih i očekivalo, a Hrvatska može žaliti za brojnim propuštenim prilikama.

Hrvatska je odlično ušla u susret i odmah u startu nekoliko puta zaprijetila. Prvo je u 3. minuti Modrićev udarac s 20-ak metara nakon oduzete lopte Joška Gvardiola Ward lijepo obranio. Tri minute kasnije ponovno je presing Hrvatske urodio plodom; sada je Ivan Perišić uzeo loptu i ubacio na Livaju, ali njegov udarac glavom od bloka ide u još jedan korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti ponovno je zaprijetila Hrvatska. Nakon sjajne akcije lopta dolazi do Kramarića čiji udarac još jednom brani dobro raspoloženi Ward. Točno deset minuta kasnije Perišić zabija za 1:0, ali gol je poništen. Portugalski sudac je vidio prekršaj Marka Livaje prije no što je lopta došla do Perišića koji ipak nije upisao svoj 10. gol u kvalifikacijama za EURO.

Ipak, u 28. minuti Hrvatska napokon dolazi do vodstva. Livaja se kvalitetno zagradio te je lopta došla do Kramarića. On je povukao loptu 20-ak metara i opalio s ruba kaznenog prostora te lijepo špicom zabio za zasluženo vodstvo Hrvatske. Gol Hrvatske pogledajte ovdje.

Nekoliko minuta kasnije Josip Šutalo je lijepo dugom loptom pronašao Perišića koji spušta na Modrića, ali njegov udarac odlazi pored gola. Najbolju priliku za povećanje vodstva Hrvatska je imala u 45. minuti. Kramarić je oduzeo loptu Velšanima i s ruba kaznenog prostora opucao preko gola. Nudio se Perišić u boljoj poziciji, ali Kramarić se odlučio na udarac pa se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Vatrenih.

Na početku drugog dijela Velšani su zaigrali bolje, no unatoč tome prva prava prilika pripala je Hrvatskoj. Mateo Kovačić i Kramarić su odlično kombinirali te je Kovačić izašao sam pred Warda, ali njegov udarac s pet metara odlazi preko gola. U 53. minuti Livaja je zbog ozljede morao napustiti teren pa je umjesto njega ušao Petar Musa.

Najbolju priliku za izjednačenje Velšani su propustili u 60. minuti. Nakon pomalo panične reakcije hrvatske obrane uslijedio je ubačaj na drugu stativu gdje je sam kao duh čekao Dan James. On se sa sedam metara odlučuje na udarac iz prve koji na našu sreću odlazi pored gola Dominika Livakovića.

Ponovno je nakon toga Hrvatska preuzela inicijativu što joj je donijelo dvije dobre prilike za udvostručenje vodstva. Ponovno se Kramarić našao u dobroj poziciji nakon ubačaja Borne Sose, ali nije najbolje zahvatio loptu i ona odlazi preko gola. U 82. minuti Perišić je na krilu dočekao dijagonalu, a on upućuje nešto između ubačaja i udarca što odsjeda na prečki.

Kada je Luka Modrić napustio travnjak u 92. minuti činilo se kako se samo čeka posljednji zvižduk portugalskog suca, ali onda je uslijedio šok. Velšani su izveli dugi aut nakon kojeg je uslijedila gužva, a završilo je sa samim Broadheadom na drugoj stativi i to je 1:1. Josip Juranović nije najbolje ispratio svoga igrača koji je pomalo neobjašnjivo ostao sam. Gol Walesa pogledajte ovdje.

Teško je na kraju napisati zaključak jer je po svemu prikazanom Hrvatska zaslužila sva tri boda. Ipak, za pobjedu je potrebna koncentracija do kraja, a Hrvatska to danas nije imala. Wales je tako dočekao svoju priliku za uzeti bod. Još jednom se potvrdilo da je Hrvatskoj teško odigrati prvu utakmicu nakon velikog uspjeha te kao i nakon 1998. i 2018. prosipamo bodove u prvoj utakmici. Gostovanje kod Turske u utorak je ovim rezultatom dodatno dobilo na težini jer se pobjeda tamo čini neophodnom.

Komentari

Povezano