Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Težak poraz Nexea u Europskoj ligi

U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige rukometaši Nexea doživjeli su veliki poraz na gostovanju kod Goppingema 32:23.

Hrvatski predstavnik dobro je ušao u susret i poveo sa 5:3, no domaćini su ubrzo napravili 7:1 seriju i poveli s 10:6, a do poluvremena su Našićani bili zamrznuti na -6 (15:9).

U nastavku susreta njemačka momčad imala je u par navrata prednost i od 10 golova razlike, a konačni ishod na kraju je bio 32:23 pa našeg predstavnika čeka veliki zadatak u Našicama za tjedan dana ukoliko želi ponoviti prošlosezonski rezultat u ovom natjecanju kada su igrali u polufinale.

U redovima Nexea najraspoloženiji bili su Janko Kević s 7 golova i 2 asistencije i Luka Moslavac s 6 golova, a u redovima Goppingema Josip Šarac upisao je 4 gola i 4 asistencije, Marin Šego osim što je imao 41% obrana (12/29) zabio je i jedan pogodak, dok se Krešimir Kozina nije upisao u listu strijelaca.

Jučer su odigrana još 3 susreta u ovom natjecanju.

Flensburg je u gostima s 31:30 slavio protiv Granollersa. Nijemce je predvodio Emil Jakobsen s 8 postignutih golova, dok je u redovima domaćina Antonio Jesus Garcia Robledo upisao 6 pogodaka.

Kadetten Schaffhausen napravio je iznenađenje pobijedivši drugoplasiranu momčad Bundeslige Fuchse Berlin 37:33. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Kristian Pilipović koji je skupio 16 obrana (34%), a Sandro Obranović upisao je 4 gola, dok je u redovima poraženih Marko Kopljar zabio jedan pogodak.

Sporting i Montpellier remizirali su 32:32. U dramatičnoj završnici 8 minuta prije kraja Portugalci su imali prednost od 31:28, ali je francuska momčad serijom od 4 gola zaredom došla do vodstva, no na kraju Francisco Tavares 4 sekunde prije kraja zabija za konačni rezultat. U redovima Montpelliera Veron Načinović upisao je 2 gola i jednu asistenciju.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano