Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Težak poraz za Nenada Bjelicu u debiju na klupi Trabzonspora

Nenad Bjelica je nakon dolaska u Trabzon, imao tek 2 dana za pripremu prvenstvene utakmice protiv Sivasspora, tvrde i iskusne domaćinske ekipe prosjeka godina od nevjerojatnih 32,2 koja je u prvenstvu vrlo tvrda i relativno mirno brodi sredinom ljestvice.

U odnosu na utakmicu protiv Beşiktaşa koju je Trabzonspor s bivšim trenerom odigrao rezultatom 0:0, Bjelica je napravio 4 promjene, zadržavši isti formacijski raspored u 4-1-4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost osječkog trenera, ekipa nije dobro reagirala, dapače. Tokom cijelog susreta Sivasspor je bio bolja ekipa, s većim posjedom lopte i s velikim brojem udaraca na gol, njih čak 18, od čega je 10 išlo u okvir gola. Sveukupno su agresivniji, britkiji i agilniji domaćini Bjeličinoj ekipi napravili 5 velikih prilika, probijali ih po bočnim pozicijama kad god su to poželjeli, a posebno su raspoloženi bili strijelci Erdoğan Yeşilyurt i dvostruki strijelac Samu Sáiz, kojima se pridodao i strijelac s kupe Jordy Caicedo koji je postigao pogodak tek što je ušao u igru u 89. minuti, za konačni rezultat od 4:1.

Bjelica je ujedno postao i prvi strani trener na klupi Trabzonspora koji je primio 4 gola u debiju.

Iako je hrvatski trener dobro krenuo u susret, a njegova ekipa povela pogotkom nekadašnjeg Liverpoolovog wunderkida Lazara Markovića u 11. minuti, u 22. je minuti Jens Stryger Larsen dobio crveni karton zbog prekršaja kao posljednji igrač obrane. Nakon toga, kola su Trabzonspor krenula nizbrdo.

U narednim će danima Bjelica morati raditi na obrambenoj igri jer ekipa je primila 16 pogodaka u 7 utakmica, a nije slavila od 12.3. i pobjede 4:1 protiv Adane DS. Za to će imati nešto više vremena, jer sljedeći susret je onaj protiv Konyaspora za 9 dana.

Komentari

Povezano