Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Težak poraz Zagreba na otvaranju Lige prvaka

Jučer je započela nova sezona rukometne Machineseeker Lige prvaka, a danas je svoju prvu utakmicu odigrao PPD Zagreb protiv njemačkog prvaka THW Kiela u Areni Zagreb. Od samog početka utakmice su Nijemci krenuli agresivno i praktički do kraja susreta bili nemilosrdni prema hrvatskom prvakom. PPD Zagreb je poražen rezultatom 30:23.

Ulaz za ovu utakmicu je bio besplatan, a samo ime protivnika i činjenica da za njemačkog predstavnika igra hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak je bio dovoljan razlog da se Arena lijepo popuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su loše ušli u utakmicu. Nakon šest i pol odigranih minuta zabili su samo jedan pogodak, a to je bilo djelo Ivana Čupića koji je bio precizan sa 7 metara.

Nakon osam minuta igre je trener Slavko Goluža morao zvati timeout kako bi podigao svoju momčad. Preslaba obrana i statičan napad je doveo do rezultata od 7:2 za Kiel. Njemačku ekipu je u tom periodu predvodio Nikola Bilyk s 4 gola.

Igrala se 15. minuta utakmica, a prednost Nijemaca je samo rasla pa je izgledalo kako se Golužinim pulenima priprema prava katastrofa. Na semaforu je rezultat pokazivao rezultat 13:4 za Kiel.

Kiel je praktički pobjedu već upisao na kraju prvog poluvremena s obzirom na to da su vodili rezultatom 16:9. Tijekom prvog poluvremena, njemačkog prvaka su predvodili Bilyk s četiri gola i dvije asistencije te vratar Tomaš Mrkva koji je skupio sedam obrana od 16 upućenih udaraca ka njegovom golu. U redovima PPD Zagreba najbolji strijelac je bio Ivan Čupić s dva gola, ali i s dva promašena sedmerca.

Drugo poluvrijeme je bilo odrađivanje posla te je samo bilo upitno s koliko razlike će Kiel pobijediti pa se gledao lepršav i zabavan rukomet na obje strane stoga su gledatelji zaista mogli uživati.

U posljednjih 10 minuta su Zagrepčani puno boljom i aktivnijom obranom uspjeli zaostatak spustiti na ugodnijih 5 golova razlike (26:21), međutim sjajni Mrkva na vratima Kiela nije dopustio da se još opasnije približe. Treba pohvaliti i vratara PPD Zagreba Aljaža Panjtara koji je svojim obranama doprinio smanjenju rezultataskog minusa. U tom razdoblju je imao 50% uspješno obranjenih udaraca, tj. obranio je osam od 16 upućenih udaraca ka njegovom golu.

Ukupno gledajući, Kiel je sasvim zasluženo danas pobijedio. Bili su bolji kroz čitav susret, a PPD Zagreb definitivno ima puno pouka za izvući nakon ove utakmice.

Najraspoloženiji u redovima Kiela, osim vratara Mrkve koji je bio proglašen igračem utakmice, bili su Patrick Wiencek s 8 te Nikola Bilyk s 5 postignutih golova. Kod poraženog PPD Zagreba su se istaknuli Timur Diburov s 4 gola, dok su po 3 gola upisali Ivan Čupić, Zvonimir Srna i Yoel Cuni Morales.

Komentari

Povezano