Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Theo Hernandez izjednačio rekord velikog Paola Maldinija

U samo pet minuta Milan je postigao tri pogotka protiv Leccea te sinoćnje 6. kolo Serie A otvorio na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom rezultatom 3:0.

Raspoloženi Milanisti nakon slabog ulaska u sezonu sada pokazuju neko drugo lice, a posebno su se istaknuli Alvaro Morata, Christian Pulisic te prodorni lijevi bek Theo Hernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 26-godišnjak iz Marseillea već je godinama jedan od najboljih igrača svijeta na toj poziciji, posebno u koprodukciji s Raphaelom Leaom, Portugalcem koji igra na lijevom krilu, tvoreći jednu od najboljih lijevih strana u svjetskom nogometu.

I dok ih se ponekad oboje znalo opravdano kritizirati za nemotivirani pristup, no brojke su neumoljive – Hernandez ulazi u svoju šestu sezonu u redovima Rossonera, s jučerašnjom utakmicom upisao je i 220. nastup u svim natjecanjima, postigavši pritom 31 pogodak i pridodavši 40 asistencija.

Fantastične su to brojke za jednog lijevog bočnog igrača, a zanimljivo je da se jučerašnjim, 29. pogotkom u Serie A, izjednačio s velikim Paolom Maldinijem kao branič s najviše ligaških pogodaka u povijesti Milana.

Maldini je većinu karijere igrao kao lijevi bek u poprilično drugačijoj formaciji i defenzivnijoj orijentaciji, a za postići 29 pogodaka trebalo mu je čak 647 utakmica odigranih kroz nevjerojatnih 25 sezona. Bez obzira na to, Hernandez će imati priliku prestići Maldinija već u sljedećim ligaškim dvobojima.

Komentari

Povezano