Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Thomas Müller postao rekorder Bayerna, Labrović primio četiri gola

U posljednjem susretu drugog kola njemačke Bundeslige, Bayern je na Allianz Areni pobijedio Freiburg s 2:0.

Bavarci su mirno kontrolirali većinu prvog poluvremena, a, nastavno na nekoliko dobrih prilika u vodstvo ih je iz kaznenog udarca u 38. minuti doveo Harry Kane. Iako je situacija iz koje je dosuđen jedanaesterac bila u najmanju ruku dvojbena, sudac Cristian Dingert pokazao je na bijelu točku nakon VAR provjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu, gostujući su pokušali doći do izjednačenja, no nedostajalo je konkretnosti u završnici. Zatim se, u 78. minuti, ukazao Thomas Müller i zabio sjajan zgoditak te otklonio svaku sumnju oko pobjede Bayerna. U posljednjim trenucima dvoboja, Lucas Höler propustio je postići počasni pogodak Freiburga, a njegov je udarac s 11 metara otišao daleko iznad prečke.

Zanimljivo, 34-godišnji Müller ulaskom u igrom u 59. minuti upisao je 710. nastup za bavarsku momčad i time postao rekorder s najviše odigranih utakmica u klupskoj povijesti. Iza sebe ostavio je Seppa Maiera sa 709 nastupa. Usput je zabio i u šesnaestoj sezoni zaredom, što je podvig koji je ostvarilo samo četiri igrača u povijesti Bundeslige.

Podsjetimo, zagrebački Dinamo upravo će na gostovanju kod Bayerna otvoriti novo izdanje Lige prvaka.

U ranijem terminu, Heidenheim je na svojoj Voith-Areni svladao Augsburg s uvjerljivih 4:0. Golijadu domaćina pokrenuo je Paul Wanner u 9. minuti realiziravši kazneni udarac kojeg je na Benediktu Gimberu skrivio Keven Schlotterbeck.

Ovo je 18-godišnjem veznjaku Heidenheima četvrti pogodak, uz dvije asistencije, u pet službenih susreta otkako je ovog ljeta pristigao na posudbu iz Bayerna. Prednost je u 30. minuti povećao Leo Scienza, da bi u nastavku ogleda pobjedu potvrdili Adrian Beck i Maximilian Breunig.

Vratar Augsburga i hrvatske reprezentacije Nediljko Labrović nije se proslavio na početku bundesligaške avanture, a u tri je dvoboja primio čak sedam golova. Kristijan Jakić ušao je u igru za gostujuću momčad u 74. minuti.

Heidenheim je, s druge strane, ubilježio savršen ulazak u sezonu. Nakon slavlja u Kupu i izbacivanja švedskog Häckena u play-offu Konferencijske lige, i u prvenstvo su prenijeli pozitivni niz ostvarivši dva trijumfa u isto toliko utakmica. Valja istaknuti kako je momčad Franka Schmidta posljednji poraz upisala još sredinom travnja, a protivnik je tada bio RB Leipzig.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano