Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Thunder dao Dallasu obrambenu lekciju i slavio u prvoj utakmici

Drugom utakmicom ove NBA noći započela je druga polufinalna serija Zapadne konferencije u kojoj je prvoplasirana Oklahoma City Thunder ugostila i pobjedila petoplasirane Dallas Maverickse rezultatom 115:97.

Nakon izjednačenog 23:23 rezultata nakon prvih 12 minuta, košarkaši Oklahome su u drugoj šihti na pogon pogođenih čak 14 od 17 slobodnih bacanja i četiri ukradene lopte ostvarili vodstvo od devet poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku gosti su na polovici treće četvrtine smanjili na svega pola koša razlike, no mlada momčad Thundera imala je snažan odgovor u obliku trica Isaiaha Joea, Luguentza Dorta i Jalena Williamsa kojima je ponovno odvela rezultat u svoju korist.

Mavericksi su idalje bili na životu u četvrtoj četvrtini, no kombinacija efikasnog napada i neumorne obrane Thundera u posljednjih 12 minuta pokazala se kobnom po teksaški sastav. Izvrsni Williams je sa svojih deset uzastopnih poena rješio pitanje pobjednika povećavši vodstvo svoje momčadi s deset na 17 poena sedam minuta prije kraja utakmice.

Thunder je predvodio njihov talentirani trojac – Shai Gilgeous-Alexander je bio na korak do triple-double učinka s 29 poena, devet skokova i devet asistencija, Chet Holmgren je zabilježio 19 poena uz sedam skokova i tri blokade, dok je Jalen Williams s izvrsnom igrom u četvrtoj završio na 18 poena.

Mavsi, koji su prvom poluvremenu šutirali 44, a u drugom nedovoljnih 34 posto iz igre najviše su dobili od Kyrieja Irvinga (20 poena) i Luke Dončića (19 poena, šest skokova, devet asistencija, 6/19 iz igre). Daniel Gafford je za gubitnički sastav pružio izvrsnu partiju s 16 poena, 11 skokova i pet blokada.

U doigravanju još neporaženi sastav Oklahome nijednom nije dozvolio preko 100 poena u utakmici, a Game 2 ove serije čeka nas u noći s četvrtka na petak u 03:00 h po našem vremenu.

Komentari

Povezano