Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Thunder na pogon obrane ostvario pobjedu i poveo 3-0 protiv Pelicansa

Jučerašnju večer u 21:30 h u New Orleansu po našem vremenu odigrala se treća utakmica serije između osmoplasiranih Pelicansa i prvoplasirane Oklahome City Thundera.

Gostujući sastav je rezultatom 106:85 došao do uvjerljive, treće uzastopne pobjede kojom je došao na korak prolaska u polufinale Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav Thundera, koji u prve dvije utakmice nije dozvolio Pelicansima da pređu 100 poena u utakmici, nastavio je i u ovom susretu u istom tonu te je unatoč slabih 38 posto šuta iz igre pobijedio prvu dionicu rezultatom 23:19.

Do poluvremena gledali smo obje momčadi u napadački raspoloženijim izdanjima, no i u tom aspektu igre mladi košarkaši iz Oklahome su bili bolji od domaćina što ih je dovelo do vodstva od 14 poena razlike na pauzi.

Domaćini, koji od početka doigravanja igraju bez prošlosezonskog All-Stara Ziona Williamsona koji se ozlijedio u utakmici Play-in turnira, uspjeli su smanjili razliku na deset, no briljantni Thunder odgovara dvjema tricama Jalena Williamsa i jednom Isiaha Joea koji su ponovno odveli svoju momčad do uvjerljivog vodstva.

Domaćini svejedno nisu odustajali te su do samog kraja držali svoje najbolje igrače u utakmici, no nemoguće se vratiti u igru kad Brandon Ingram, C.J. McCollumTrey Murphy i Herbert Jones kombiniraju za 2/11 iz igre u zadnjoj dionici.

Tri igrača pobjednika išli su preko 20 poena, a to su bili Shai Gilgeous – Alexander (24 poena, osam asistencija i četiri ukradene lopte), Jalen Williams (21 poen i devet skokova) i Josh Giddey (21 poen, osam skokova, šest asistencija). Najbolji za Pelicanse bio je Ingram s 19 poena.

Thunder je ovom pobjedom došao do ugodnog 3-0 vodstva u seriji te će imati priliku završiti priču u noći s ponedjeljka na utorak u 2:30 h. 

Komentari

Povezano