Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Timberwolvesi izbjegli metlu i smanjili zaostatak u finalu Zapada

Nakon što su u noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Bostona izborili plasman u finale NBA lige, večeras su im se tamo mogli pridružiti Dallas Mavericksi. Oni su na domaćem parketu dočekali Minnesota Timberwolvese koji su ih svladali sa 105:100 čime su smanjili deficit na 3-1.

Iako je Luka Dončić susret otvorio s dvije trice i osam poena, košarkaši Minnesote su bili jako efikasni u napadu što im je uz agresivnu obranu i čak tri ukradene lopte Mikea Conleyja donijelo prednost od 20:10 poslije devet minuta igre. Najbolji strijelac ”Vukova” je u tom trenutku bio Anthony Edwards s devet ubačaja, ali i uz dva promašena slobodna bacanja i dva šuta iz neposredne blizine košu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edwards je prvu dionicu okončao s 14 poena, a Minnesota je na odmor otišla s vodstvom od 27:20. Prednost se vratila na +10 Conleyjevom tricom na početku druge četvrtine, međutim Mavericksi se serijom od 9-0 u potpunosti vraćaju u egal.

Odgovorili su Wolvesi nakon što se Edwards vratio na parket pa su se ubrzo vratili na +8, ali poslije serije Mavsa od 11-0, domaći košarkaši su došli do najveće prednosti na dvoboju od 45:42 tri minute prije kraja prvog dijela. U tom trenutku su Karl-Anthony Towns i Edwards imali već tri osobne pogreške što ih je smjestilo na klupu u završnici poluvremena. Ubrzo je treću osobnu skupio i Rudy Gobert pa su Wolvesi igrali bez trojice najboljih košarkaša u posljednje dvije minute i 40 sekundi igre.

Nije to obeshrabrilo ostatak družine koja je na koncu prvi dio okončala s neriješenih 49:49. Jedini dvoznamenkast u redovima Dallasa je bio Dončić sa 17 poena koliko je na drugoj strani ubacio Edwards, dok je Conley ubacio 13 uz po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Minnesota je vratila prednost u svoje ruke nakon serije od 8-0 na krilima Townsa koji je ubacio šest poena u tom razdoblju kraćem od minute za vodstvo od 66:62 na polovici treće četvrtine. Nakon što je postigao svega pet poena u 15 odigranih minuta u prvom dijelu, centar iz Dominikanske Republike je za samo šest minuta drugog dijela brojao do 10 novih, no samo minutu kasnije pravi peti prekršaj i odlazi na klupu na jedno dulje razdoblje.

Dallas je krajem treće četvrtine dobio odlične minute od Jadena Hardyja koji je postigao posljednjih sedam momčadskih poena, no Minnesota je ipak bila ta koja je u završnih 12 minuta ušla s vodstvom od 78:73 nakon što je Edwards u posljednjoj sekundi dionice pogodio šut s poludistance. “Vukovi” su tako po treći put u ovoj seriji u četvrtu četvrtinu ušli s vodstvom, dok je preostali četvrti put bilo neriješeno.

Dallas je to anulirao već u prvoj minuti tricom Hardyja i zakucavanjem Daniela Gafforda, a onda gledamo malo igre koš za koš. Minnesota se odvojila na +5 točno pet minuta prije kraja nakon što je, večeras sjajno šuterski raspoloženi, Towns pospremio dvije uzastopne trice.

KAT je nastavio s odličnim šutem pa je svojom četvrtom tricom iz isto toliko pokušaja doveo Minnesotu do 98:92, a onda Edwards košem od table s istekom napada zabija za 100:92 nešto manje od dvije minute prije kraja susreta. U idućem napadu je Dončić iznudio šesti prekršaj Townsa i to prilikom šuta za tri poena, a Slovenac je zabio sva tri slobodna bacanja za smanjenje zaostatka na -5.

Edwards je na drugoj strani pokušao s poludistance, no nije pogodio što je na drugoj strani kaznio Kyrie Irving floaterom poslije skoka u napadu. 38.8 sekundi prije kraja se Edwards iskupio za prethodni promašaj pa je košem s poludistance vratio Minnesotu na +5.

Nakon toga je Dallas pozvao minutu odmora, ali Irving zaokružuje lošu predstavu bačenom loptom u ruke protivnike. Conley je onda s jednim pogođenim slobodnim bacanjem odveo Wolvese na šest poena prednosti, međutim na drugoj strani nevjerojatni Dončić postiže još nevjerojatniju tricu uz prekršaj za dolazak na samo tri poena zaostatka 13 sekundi prije kraja. Na njegovu žalost nije uspio zabiti dodatno bacanje, a Naz Reid polaganjem poslije timeouta ponovno vraća Minnesotu na +5.

Tih 105:100 se pokazalo kao konačni rezultat utakmice čime su Timberwolvesi vratili seriju u Minneapolis. ”Vukove” su do pobjede predvodili Anthony Edwards s 29 poena, 10 skokova i devet asistencija te Karl-Anthony Towns s 25 poena i pet skokova. Kod poraženih je Luka Dončić susret završio s 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija uz loših 7/21 iz igre, dok je drugi najbolji strijelac bio Kyrie Irving sa 16 poena, no uz šut 6/18 iz igre.

Komentari

Povezano