Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Timberwolvesi predvođeni Edwardsom poveli u seriji protiv Sunsa

Protekle večeri je započelo doigravanje u NBA ligi, a prvu utakmicu na Zapadu odigrali su Minnesota Timberwolvesi koji su briljantnom predstavom kod kuće sa 120:95 svladali Phoenix Sunse te su poveli s 1-0 u seriji.

Od samog početka djelotvornom se pokazala visina početne petorke Wolvesa koja je dominirala napadačkim skokom koji je domaćinima omogućio brojne prilike za second chance poene. Najbolja obrana lige je na drugoj strani terena maksimalno otežala posao velikom trojcu iz Arizone od kojih se najviše mučio Devin Booker koji je pri -10 na poluvremenu ostao na svega sedam poena (šut iz igre 3/9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix se neuspješno regrupirao na pauzi nakon koje je odigrao najslabiju četvrtinu susreta u kojoj je dozvolio 18 poena nevjerojatnom Anthonyju Edwardsu koji je odveo svoj tim do tada najvišeg vodstva od 20 razlike. Gostima je bilo nemoguće vratiti se iz velikog deficita u posljednjih 12 minuta protiv ovoliko obrambeno raspoloženih Timberwolvesa koji su na koncu slavili s 25 poena razlike.

Pobjednike je predvodila njihova superzvijezda Edwards s 33 poena, devet skokova i šest asistencija. Veliki doprinos imali su i Karl-Anthony Towns (19 poena i sedam skokova), Nickeil Alexander-Walker (18 poena, 4 ukradene lopte) i Rudy Gobert (14 poena i 16 skokova). Jedini raspoloženi za Sunse bio je Kevin Durant s 31 poenom i sedam skokova.

Druga utakmica čeka nas u noći s utorka na srijedu u 1:30h.

Komentari

Povezano